Time : 17:24:06
Date : 30 January 2008
Sender Name: KORTRIJK XPO

Vakbeurs voor home improvement DIY Kortrijk reikt "stars" uit Van 27 t.e.m. 29 januari 2008 vond de 27ste editie van DIY, de vakbeurs voor home improvement en tuin, plaats in Kortrijk Xpo. Na zoveel edities blijft het aanbod van de beurs nog steeds groeien. In totaal presenteerden 211 exposanten - het hoogste aantal ooit op DIY
- hun nieuwste productenlijnen binnen de sectoren decoratie, tuin, hout & bouw, ijzerwaren, sanitair, gereedschap en elektriciteit. De aanwezigheid van de vaste waarden zoals Calodar, Soudal, PGZ, Allibert, Jéwé,..., de aanhoudende hernieuwde belangstelling van bedrijven als Bosch, Kinzo en andere leveranciers van elektrisch handgereedschap, alsook de groeiende aanwezigheid van Franse bedrijven op het landenpaviljoen van Unibal bevestigen de waarde van de beurs voor de doe-het-zelf sector.

Professionele bezoekers

In totaal bezochten iets minder dan 5.000 professionelen uit de Benelux en Frankrijk, de 27ste editie van DIY Kortrijk. Op zondag bezoeken traditioneel de zelfstandige zaken de beurs, hier was het aantal bezoekers een paar procenten minder dan vorig jaar, maar dat had geen invloed op het aantal aanwezige winkels (buyers). Op maandag en dinsdag bezoeken vooral de aankoopverantwoordelijken van de ketens DIY. Beide dagen waren opnieuw druk bezocht, met vooral een accent op maandag. Veel inkopers planden echter een meerdaags bezoek in en komen steeds meer op dinsdag terug om hun ontdekkingstocht tussen de 211 exposanten verder te zetten.

Ontbijtseminaries worden bijzonder gesmaakt

De ontbijtseminaries, een initiatief van BDA (Belgian DIY Association), DIY en Dobbit Professional, werden opnieuw op groot succes onthaald.

Op maandag belichte Mike Clark (Chairman PRO Carton Europe) het onderwerp" sustainability " Hiermee sensibiliseerde hij op een objectieve wijze de DIY-bedrijfsleiders om processen te ontwikkelen die bijdragen tot een zuivere wereld in industrie en verbruik en die tegelijkertijd een concurrentieel voordeel kunnen betekenen voor de onderneming. Trendwatcher Herman Konings verduidelijkte op dinsdag dan weer welke nieuwe klantenattitudes en gedragingen een directe invloed krijgen op het winkelaanbod in DIY en Home Improvement.

Gardena voor 3e keer " Star in the Box " met beste nieuw product

De 4de editie van de noviteitenwedstrijd "Stars in the Box" was opnieuw een schot in de roos. In totaal dongen 40 producten mee. Een eerste selectie door de vakjury was streng (maar rechtvaardig) en resulteerde in 17 noviteiten, die meedongen naar de titel "beste noviteit van DIY 2008".

Twee prijzen werden uitgereikt op de traditionele nieuwjaarsreceptie BDA (Belgian DIY Association): de prijs van de vakjury, samengesteld uit Rudi Petit-Jean (Gamma), Erwin Van Osta (Hubo), Christiane Belsack (Belsack), Jordi Juanos (Brico), Micha Van der Gucht (Houtshop Van de Gucht) en Thierry Coeman (BDA), en de prijs van het publiek, uiteraard ook allen professionals uit de sector.

De vakjury kende haar prijs toe aan de firma Gardena, met het scharnierend kraanstuk. Dit product voorkomt knikken of verdraaien van de slang op de waterkraan door een draaiend en scharnierend aansluitstuk. De jury was vooral gecharmeerd door het "keep it simple" -idee van deze oplossing voor een specifiek DIY -probleem. Hiermee kaapt Gardena voor de 3de keer op rij de ster weg in deze noviteitenwedstrijd.

Sprint lavabokraan van Sanimar wint Prijs van het Publiek

De prijs van het publiek ging met een lengte voorsprong naar de Sprint lavabokraan met licht van Sanimar. In de straalbreker van de kraan is een LED ingebouwd,.de kleur varieert naargelang van de temperatuur van het water (blauw voor koud, paars voor lauw en rood voor warm water). Uniek hierbij is dat er geen elektriciteit nodig is voor de installatie. De stroom wordt namelijk opgewekt door de druk van het water. De kleur wordt bepaald door de temperatuur van het water. Dit product is een knap staaltje van de introductie van LED-technologie in de doe het zelf sector.

De firma DSM Decoratie uit Zwijnaarde sloeg de nagel op de kop met haar TOP 3 in de publiekswedstrijd en wint hiermee een kist champagne "Veuve Cliquot".

Gilbert Van der Voort DIY Personality of the Year .

Tijdens de BDA-nieuwjaarsreceptie werden niet alleen de "Stars in the Box"-winnaars gehuldigd, ook werd de prijs van "DIY personality of the year" uitgereikt. Deze prijs ging naar Gilbert Van der Voort, CEO van Calodar. Dit voor zijn jarenlange inzet voor de DIY-sector als voorzitter en initiatiefnemer van FEBIN, de nationale vereniging van de leveranciers van de doe-het-zelf markt.

Zo bevestigde DIY opnieuw haar status van niet te missen trendforum en branche trefpunt van het jaar. De volgende editie is alvast gepland van 27 t.e.m. 29 september 2009.

Bijlages ook beschikbaar bij dit persbericht op www.pressreleases.be

Voor info i.v.m. dit bericht en fotomateriaal kan u zich wenden tot:

DIY 2008
Pieter Desmet
p/a Kortrijk Xpo
Doorniksesteenweg 216
8500 Kortrijk (B)
Tel. +32/56 24 11 29
Fax +32/56 21 79 30
E-mail : diy@kortrijkxpo.com
Website: www.diy-xpo.be.