Gemeente Wijk bij Duurstede

Denk mee met de rekenkamercommissie!

Wettelijk is geregeld dat elke gemeente een rekenkamer moet hebben. Elke gemeente heeft de keus de rekenkamercommissie te bemensen met alleen raadsleden, met alleen leden van buiten de raad of met een combinatie van beide. De gemeente Wijk bij Duurstede heeft voor de combinatie van raadsleden en externe leden gekozen.

De rekenkamercommissie van Wijk bij Duurstede heeft als taak onderzoek te doen naar het gemeentelijk beleid op het gebied van de doeltreffendheid, de doelmatigheid en de rechtmatigheid.

Voorbeelden van onderzoeken
De rekenkamercommissie Wijk bij Duurstede zit niet stil: gisteravond is het rapport "Met enige reserve..." aangeboden aan de gemeenteraad. Het rapport is een onderzoek naar de reserves en voorzieningen van de gemeente Wijk bij Duurstede. Vorig jaar werd het onderzoek naar het gemeentelijk rioleringsplan "GRP: bestuurlijke informatie van ondergronds naar bovengronds" afgesloten. Eerder werden rapporten over de wet voorzieningen gehandicapten (rolstoelen en andere vervoermiddelen) en over het Reviusproject aan de raad aangeboden. Op dit moment doet de commissie, samen met de commissies van een paar omliggende gemeenten, een vooronderzoek naar de Regionale Sociale Dienst (RSD). De bedoeling van het vooronderzoek is te bekijken of het zinvol is om gezamenlijk een onderzoek te starten naar de doelstellingen van de regionalisering en eventueel naar het functioneren van de RSD.

Nieuw te onderzoeken onderwerpen
De rekenkamercommissie heeft op dinsdag 5 februari a.s. een openbare vergadering gepland. Deze vergadering staat in het teken van nieuw te onderzoeken onderwerpen in 2008 en de daaropvolgende jaren. Jaarlijks doet de rekenkamercommissie een groot en een kleiner onderzoek.

Zelf met suggesties komen?
Als u zelf onderwerpen wilt aandragen bij de rekenkamercommissie, dan kan dat. Deze commissie nodigt inwoners van Wijk bij Duurstede uit om met onderwerpen te komen, die door de haar kunnen worden onderzocht. Heeft u ideeën? Neem dan contact op met de secretaris van de commissie, mevrouw Ellen Speet, telefoon: 595584, e-mail: espeet@wijkbijduurstede.nl. U kunt natuurlijk ook naar de openbare vergadering op 5 februari a.s. komen en uw ideeën zelf toelichten.

Agenda vergadering rekenkamercommissie
De agenda van de vergadering van de rekenkamercommissie voor dinsdag 5 februari is als volgt:

1. opening

2. spreekrecht

3. nieuwe onderwerpen rondvraag

4. sluiting
De vergadering begint om 19.30 uur. Bij agendapunt 2 kunt u het woord voeren, als u dat wenst. De vergadering vindt plaats in de commissiekamer in het gemeentehuis.