Gemeente Anna Paulowna



080130 Dorpshuis Veerburg over naar gemeente Anna Paulowna

Op 17 december 2007 zijn de gemeente Anna Paulowna en het bestuur van de Stichting Dorpshuis Veerburg overeengekomen dat de stichting per 1 april 2008 stopt met het beheer van Veerburg, dat de eigendommen (grond en accommodatie) overgaan naar de gemeente en dat de gemeente in overleg met gebruikers en verenigingen op zoek gaat naar een nieuwe structuur.

Begeleiding door bureau

Om deze overgang met succes te kunnen realiseren is er een plan van aanpak opgesteld, dat zal worden begeleid door conVisie Advies & Management. Dit bureau heeft ruime ervaring met vergelijkbare projecten. Het traject is erop gericht om alle aspecten welke met deze overgang samenhangen zorgvuldig te begeleiden en de continuïteit voor de gebruikers en de verenigingen ook na 1 april te kunnen garanderen. Een belangrijk uitgangspunt hierbij is dat de bestaande functies binnen Veerburg (sporthal, dorpshuis, zalen en toneelzaal) minimaal 5 jaar behouden zullen blijven voor de gemeenschap.

Bijeenkomst

Op 17 januari j.l. is er een informatieve bijeenkomst gehouden voor alle gebruikers van Dorpshuis Veerburg. De grote opkomst gaf blijk van betrokkenheid van de gebruikers. Naast de gemeente was het dagelijks bestuur van Veerburg aanwezig en de beide adviseurs van conVisie om vragen te beantwoorden en om suggesties van de gebruikers mee te kunnen nemen in het vervolgtraject.

Na 1 april 2008

De invulling van de nieuwe situatie die per 1 april 2008 ontstaat is op dit moment nog niet bekend. Naast beheer en exploitatie door de gemeente of een particuliere exploitant, worden ook de mogelijkheden onderzocht om middels initiatieven vanuit de huidige gebruikers van Dorpshuis Veerburg de toekomst vorm te geven. De komende 2 maanden wordt ook naar het beheer en de exploitatie onderzoek verricht en zal de gemeente door conVisie worden geadviseerd. Gebruikers of particuliere exploitanten met concrete ideeën over het toekomstige beheer en exploitatie worden dan ook uitgenodigd contact op te nemen met de Judith Gielens van de gemeente Anna Paulowna, telefoonnummer (0223) 536100.