Ingezonden persbericht


Agora, woensdag 30 januari om 20.15 uur

Tragikomisch toneelstuk over het einde

Hoe kan een mens leven met de wetenschap dat een naaste er morgen om dezelfde tijd niet meer zal zijn? Of hoe valt de onverdraaglijke gedachte aan een zelfgekozen dood toch te verdragen? Wannie de Wijn koos voor zijn tragikomische toneelstuk 'De Goede Dood' één van de meest ingewikkelde thema's van deze tijd: euthanasie.

De familie Keller telt drie broers. De oudste is terminaal en heeft gekozen voor een vrijwillig levenseinde. De middelste broer, de zakenman, blijkt steeds minder onkwetsbaar dan gedacht. De jongste is autistisch en toont zijn emoties pas als hij achter de vleugel zit. De ex-vrouw van de zakenman is inmiddels de geliefde van de terminale oudste broer geworden. De dochter kan de zelfgekozen dood van haar vader niet aan. De huisarts tenslotte, al jaren de huisvriend van de familie, worstelt met een groot dilemma.

Naast aangrijpende scènes is er ook ruimte voor de onmisbare humor en spelen livemuziek en zang een belangrijke rol. Hoofdrollen worden gespeeld door Will van Kralingen, Huub Stapel, Peter Tuinman, Wilbert Gieske, Hans Thissen en Saskia Bonarius

Kaarten voor deze en andere voorstellingen in de Agora zijn te bestellen via de website of bij theaterkassa aan de Agorabaan 12 op maandag t/m zaterdag van 11.00 - 15.00 uur. Of maximaal een week van tevoren telefonisch te reserveren op 0320 - 239239 en te koop aan de zaal vanaf een uur voor aanvang.

Agora Theater & Congrescentrum

Agorabaan 12

8224 JS Lelystad

tel: 0320 - 239 237

e-mail: t.d.kroon@agora-lelystad.nl


---- --