Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

reactie op het conceptrapport 'Modernisering activiteiten levende dieren en levende producten' van de VWA

Bureau Bestuursraad

De Voorzitter van de Tweede Kamer

der Staten-Generaal


Postbus 20018

2500 EA 's-GRAVENHAGE

uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum 30 januari 2008 onderwerp bijlagen Conceptrapport VWA 1 Geachte Voorzitter,

Naar aanleiding van uw verzoek om een reactie op het concept-VWA-rapport "Modernisering activiteiten levende dieren en levende producten" bericht ik u, mede namens de minister van VWS, als volgt.

Ik heb gistermiddag kennisgenomen van de inhoud van dit conceptrapport en ben daar- van geschrokken. Als het beeld van het conceptrapport klopt, dan is dat niet acceptabel. Een inspectiedienst als de VWA moet met gezag kunnen opereren. Het toezicht moet gewoon deugen.

Het conceptrapport betreft een intern VWA-onderzoek waarvoor de inspectieleiding in 2006 opdracht heeft gegeven. Het onderzoek is uitgevoerd door een medewerker van de VWA. Het conceptrapport is in februari 2007 aangeboden aan de inspectieleiding en heeft betrekking op de periode vóór 2007. Het conceptrapport is voor de dienstleiding VWA aanleiding geweest acties te ondernemen.

Mijn ambtsvoorganger noch ik zijn geïnformeerd over het conceptrapport. Ik ben van mening dat dit wel had moeten gebeuren. Ik zal hierop mijn maatregelen treffen.

Gelet op de inhoud van het conceptrapport wil ik op de kortst mogelijke termijn helder- heid over de bevindingen in het conceptrapport.

Ik laat een onderzoek instellen of de bevindingen in het conceptrapport een getrouw beeld geven van de gang van zaken en wat er sinds januari 2007 naar aanleiding van het conceptrapport is gebeurd.

Ik zal u uiterlijk 5 maart 2008 informeren over de uitkomsten van dit onderzoek en mijn standpunt hierover, alsmede de door mij te nemen stappen.

Datum Kenmerk Paraaf: Vervolgblad 30 januari 2008 2

Bij deze brief verstrek ik u een afschrift van het concept-VWA-rapport "Modernisering activiteiten levende dieren en levende producten". Voor zover in het conceptrapport namen van ambtenaren worden genoemd, zijn deze weggelakt omdat deze gegevens hen onevenredig kunnen benadelen bij de uitoefening van hun beroep.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,

G. Verburg

VWA-rapport Modernisering activiteiten levende dieren en levende producten Rapport | 30-01-2008 | PDF-Document, 437 kB http://www.minlnv.nl/cdlpub/servlet/CDLServlet?p_file_id=24802
Voor downloaden van PDF-bestanden: Zie het origineel



---- --