Politie Zeeland


---


O-192-2008 Politie vordert rijbewijs in, 's-Heerenhoek
De politie heeft woensdag rond 00.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 43-jarige automobilist uit de gemeente Borsele.
De 43-jarige bestuurder kreeg op de Clingeldijk een stopteken waarna agenten zijn papieren controleerden en van hem een blaastest afnamen. Hieruit bleek dat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat, nl. driemaal de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs moest hij afgeven.

O-193-2007 Auto's beschadigd bij kop/staartbotsing, Kruiningen
Bij een kop/staartbotsing raakten woensdag omstreeks 08.30 uur twee personenauto's beschadigd.
Op de Zanddijk moesten diverse automobilisten op de rem trappen voor een onbekend gebleven automobilist die op het laatste moment van richting veranderde. De eerste voertuigen konden tijdig tot stilstand komen maar de laatste, bestuurd door een 37-jarige man uit de gemeente Reimerswaal, niet. Hij botste achterop de auto van zijn voorganger, een 37-jarige vrouw uit dezelfde gemeente. Bij de botsing raakte niemand gewond.


W-194-2008 Vechtpartij in Middelburg

Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een vechtpartij die woensdagmiddag rond 13.05 uur, in een winkel aan het Domburgs Schuitvlot in Middelburg, plaatsvond. Bij de vechtpartij is een 22-jarige man uit Vlissingen neergestoken.

Het (latere) slachtoffer bedreigde rond 13.00 uur een 23-jarige medewerker van de winkel.

Een 17-jarige jongen en een 19-jarige man (beiden uit Vlissingen) waren als klant in de winkel aanwezig en bemoeiden zich met de onenigheid waarop een vechtpartij ontstond tussen hen en het latere slachtoffer. Hierbij is de 22-jarige man gestoken.

De 17-jarige jongen en de 19-jarige man zijn beiden dezelfde middag, rond 13.25 uur, aan de Lange Geere in Middelburg aangehouden.

Het slachtoffer (de 22-jarige Vlissinger) is overgebracht naar het ziekenhuis in Vlissingen. Na onderzoek mocht hij het ziekenhuis verlaten. Hierop is hij aangehouden wegens bedreiging. De drie mannen zijn overgebracht naar Torentijd.

De technische recherche heeft een sporenonderzoek gedaan.


O-195-2008 Diefstal auto, Kruiningen
Woensdagmiddag tussen 13.00 uur en 17.00 uur is een auto die geparkeerd stond aan de Stationsweg in Kruiningen weggenomen.
Het betreft een rode Volkswagen, type Golf met het kenteken RT-75-TL. De waarde van de auto is onbekend.


Z-196-2008 Te hard, rijbewijs ingevorderd

Woensdagmiddag rond 16.45 uur is het rijbewijs van een 20-jarige automobilist uit de gemeente Goes, aan de N61 in Schoondijke ingevorderd.
De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 132 km/h over de N61. De toegestane maximum snelheid is hier 80 km/h.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.