Nederlandse Politiebond


OPROEP POLITIESPAARPLAN: 85 REACTIES!

De afgelopen anderhalve week hebben ruim 85 leden uit de regio's Friesland, Groningen en Drenthe de NPB benaderd over het Politiespaarplan. De teneur van de berichten is dat dit spaarplan zo'n veertien jaar na dato nauwelijks enig rendement heeft opgeleverd. In een aantal gevallen is zelfs sprake van een waardedaling ten opzichte van het ingelegde bedrag.

De NPB is aan het onderzoeken hoe het zover heeft kunnen komen. De eerste indruk is dat het voorlichtingsmateriaal vooral bedoeld was om collega's ervan te overtuigen dat deelname aan het Politiespaarplan een verstandige zet was. Dat er ook kosten en risico's verbonden waren aan het Politiespaarplan moest men zelf maar bedenken. Verder heeft Nationale Nederlanden de deelnemers jarenlang in het ongewisse gelaten over de waarde-ontwikkeling van hun inleg, waardoor pas nu duidelijk wordt wat er aan de hand is.

De NPB streeft ernaar iedereen die contact heeft opgenomen eind deze week uitgebreid te informeren. Als het meezit kunnen dan volgende week de eerste brieven worden verzonden (naar Nationale Nederlanden, Kuiper Verzekeringen en de korpsbeheerders).

Wordt vervolgd!

Gepubliceerd op 30 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.