Nederlandse Politiebond


TRANSFERSOMMEN VOOR AGENTEN VERBODEN

Eind 2007 heeft de rechter in een door de NPB aangespannen kort geding bepaald dat het Herenakkoord niet in de weg mag staan aan de indiensttreding van collega's bij een ander korps. Ondanks het duidelijke oordeel van de rechter zijn nog niet alle korpsen zich ervan bewust dat ze sollicitaties van pas afgestudeerde collega's gewoon in behandeling moeten nemen en geen sollicitanten vanwege het Herenakkoord mogen afwijzen.

Zo zijn er nog steeds korpsen die tegen een sollicitant zeggen dat ze pas welkom zijn als het huidige korps toestemming voor hun vertrek heeft gegeven en/of te kennen heeft gegeven dat geen aanspraak op een transfersom wordt gemaakt.

De NPB benadrukt nog eens dat dit soort voorwaarden NIET gesteld mogen worden en dat leden die tegen dit soort problemen oplopen zo snel mogelijk geholpen worden.

De eerste successen zijn al geboekt: sollicitanten die in eerste instantie door het KLPD en door Hollands Midden waren afgewezen zijn na bemiddeling door de NPB alsnog aangenomen c.q. tot de selectieprocedure toegelaten.

Gepubliceerd op 30 januari 2008 door Dick Harte.

Overname van dit nieuwsbericht is toegestaan, mits met bronvermelding: Nederlandse Politiebond - www.politiebond.nl ©2008.