Elektor


zonnepanelen plannen en zelf installeren

---

Dit praktijkboek richt zich tot iedereen die geïnteresseerd is in de techniek, de planning, de opbouw en het mogelijke rendement van zonnestroominstallaties. Het boek bevat veel nuttige informatie, van de principes van het genereren van stroom uit zonlicht via de dimensionering van leidingen, de werking van omvormers, laadregelaars en accu's tot en met de beschrijving van complete autonome of netgekoppelde fotovoltaïsche generatoren. Zowel de leek als de (meer of minder ervaren) elektrotechnicus kan dit boek ook als leidraad gebruiken bij de aansluiting van een generator op het elektriciteitsnet conform de voorschriften van de netbeheerder.

Het boek bevat bovendien wetenswaardigheden over veiligheidsbepalingen en over de belasting door een deugdelijke constructie van fotovoltaïsche generatoren. Ontwerp, planning en montage worden aan de hand van een groot aantal illustraties gedetailleerd en op een ook voor leken begrijpelijke wijze behandeld. Bovendien geeft het boek waardevolle informatie over de kosten en eventuele opbrengst van zonnestroomgeneratoren.

Tenslotte bevat dit boek een overzicht van belangrijke internet-sites waar u gratis software kunt downloaden voor het ontwerp en de dimensionering van netgekoppelde en autonome fotovoltaïsche installaties. U hoeft dus geen kostbare PC-programmatuur aan te schaffen!

---
Bestellen:
Zonne-energie
Zonne-energie
H.-J. Geist

ISBN:
978-90-5381-223-5

Omvang:

176 pagina's

14 x 21 cm

auteur:
Hans-Joachim Geist