Ingezonden persbericht

Opera 'Orfeo ed Euridice' in Utrecht op 30 jan, 1 en 2 febr 2008 in Nicolaïkerk te Utrecht

Kamerkoor Sjanton brengt begin volgend jaar de opera Orfeo ed Euridice van Christoph Willibald Gluck op de planken. De opera staat onder leiding van Chris Pouw (dirigent) en Jim Lucassen (regisseur). De solorollen worden bezet door Barbara Kozelj (Orfeo), Sonja Volten (Euridice) en Griet de Geyter (Amor). De muzikale begeleiding is in handen van het Arezzo ensemble en de opera speelt zich af in de Nicolaïkerk in Utrecht. De speeldata zijn 30 januari en 1 en 2 februari 2008. Meer informatie is te vinden op de website: www.sjanton.nl/orfeo

De opera wordt uitgevoerd ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van Sjanton. Dit kamerkoor heeft zich de afgelopen jaren breed ontwikkeld: van a capella repertoire tot georkestreerde stukken als het Requiem van Faure en recentelijk het oratorium Elias van Mendelssohn. Dit laatste concert trok meer dan 1000 bezoekers en is zeer goed ontvangen.

Regisseur Jim Lucassen is onlangs genomineerd voor de Prix de Graz. Barbara Kozelj heeft afgelopen jaar deelgenomen aan het Festival Oude Muziek in Utrecht en zong onder ander in Bellshazzar van Handel, Die Zauberflote van Mozart en de Messiah van Handel.

Chris Pouw is sinds 1997 de vaste dirigent van Sjanton. Eerder dit jaar stond hij met I Romantici op het podium van Vredenburg met o.a. The Bells van Rachmaninov. Chris dirigeert diverse amateurkoren en semi-professionele projectkoren. Hij is oprichter en dirigent van het Utrechtse Arezzo ensemble.

De concerten starten om 20.30 uur. In samenwerking met Eetcafe Roos en restaurant Deeg biedt Sjanton een dinerarrangement aan. Meer informatie en kaartverkoop via de website.