Gemeente Leeuwarden

Onthulling eerste speeltoestel Waarborgfonds in Heechterp-Schieringen

Heechterp-Schieringen krijgt van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een speelhuisje in het kader van hun campagne 'Leefbaarheid' in de 40 krachtwijken, ook wel de Vogelaarwijken genoemd. De directeur van de NHG, Karel Schiffer, en wethouder Roel Sluiter onthullen woensdag 30 januari het speelhuisje op het Pandaplein. De Leeuwarder wijk is de eerste wijk waar een speelhuisje van de NHG wordt geplaatst.

Het pleintje is al opgeknapt in het kader van project DOEN!. Het nieuwe speeltoestel wordt geplaatst ter vervanging van een afgekeurd speelhuis. Met het nieuwe toestel is het pleintje voorlopig helemaal 'af' en voldoet het aan de veiligheidseisen.

Om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid in de veertig krachtwijken, wil de NHG jaarlijks twee speelhuizen aan twee krachtwijken schenken. Nationale Hypotheek Garantie (NHG) wordt uitgegeven door de stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Het Waarborgfonds is opgericht om het eigen woningbezit te stimuleren en een duurzaam gunstig klimaat voor het eigen woningbezit te creëren. Daarom verstrekt zij de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). NHG is een garantie op de hypothecaire leningen voor de aankoop en de verbetering van een eigen woning.


Noot voor de redactie,