EMBARGO,30/1 06.00u - Marketingdirectory.nl versterkt koers VNU Media

30/01/2008 06:00



Creative Venue BV



Uitgever komt met grootste online marketing gids van Nederland

Haarlem, 30 januari 2008 - VNU Media lanceert vandaag haar derde nieuwe online initiatief in amper drie maanden: www.Marketingdirectory.nl. De nieuwe site biedt een compleet online overzicht van ondernemingen die werkzaam zijn in de marketing- en communicatiebranche en is primair toegesneden op de informatiebehoefte van marketing- en communicatieprofessionals. Ruim een derde van de circa 100.000 marketeers in Nederland, zo blijkt uit onderliggend onderzoek, is continue op zoek naar nieuwe leveranciers, maar heeft moeite deze via het bestaande informatieaanbod en uitgaven te vinden en te selecteren. Ook bedrijven die incidenteel op zoek zijn naar bijvoorbeeld een drukkerij, evenementenbureau of copywriter kunnen de site eenvoudig gebruiken.

Met Marketingdirectory.nl zet VNU Media zoals eind oktober al aangekondigd een volgende stap in de verdere uitbouw van haar online B-to-B diensten, naast recruitmentactiviteiten, één van de twee strategische pijlers van de onderneming.

"De gids van www.Marketingdirectory.nl bevat nu al gegevens van ca. 10.000 dienstverleners in de marketing- en communicatiebranche", aldus Quintin Schevernels, directielid van VNU Media en verantwoordelijk voor alle online uitgeefactiviteiten. Deze gegevens zijn in de afgelopen maanden verzameld en verrijkt". Bedrijven die in de directory vermeld staan of vermeld willen worden kunnen zelf hun gegevens aanvullen dan wel plaatsen. Een basisvermelding in Marketingdirectory.nl is gratis. Ook introduceert VNU Media een aantal betaalde (fixed fee) pakketen die voor extra exposure en "leadgeneratie" kunnen zorgen. Voor bezoekers van de site is alle data gratis toegankelijk.

Schevernels: "We streven naar 100% dekking op termijn. Dat wil zeggen dat Marketingdirectory.nl alle aanbieders in alle segmenten snel en eenvoudig vindbaar wil maken. Eén van de belangrijkste uitdagingen ligt daarbij in het completeren en up-to-date houden van de data en een slimme inrichting van de zoekfunctionaliteiten, daar hebben we veel tijd aan besteed en zullen we veel tijd aan blijven besteden."

Online biedt nieuwe type uitgeefmogelijkheden
De kracht van Marketingdirectory.nl ligt in het feit dat de directory geen 'vertaling' is van een bestaande printuitgave, maar van meet af aan ontwikkeld wordt als online service. Dankzij de inzet van slimme internettechnologie zal de site niet alleen buitengewoon gebruiksvriendelijk zijn, maar ook in hoge mate betrouwbaar en up-to-date. Schevernels: "Omdat we de directory van de grond hebben opgebouwd is hij zeer toegankelijk voor search engines. Verder gaan we de data uit de directory via API 's gratis beschikbaar stellen aan andere online uitgevers die daardoor eenvoudig gedeeltes van de gids op hun site kunnen plaatsen."

Transparantie
Volgens Schevernels zal de site leiden tot meer transparantie in de branche: "Onderzoek heeft ons geleerd dat de huidige aanbieders van dit soort informatie ofwel te generiek, ofwel te specialistisch zijn. Wij weten inmiddels dat er grote behoefte is aan een online directory die de volledige branche afdekt en die in de wijze van rangschikking, met de geboden zoekcriteria en de rijkdom aan informatie, tegemoet komt aan de wensen van de huidige marketing- en communicatieprofessional en de huidige technische 'zoek en vind' mogelijkheden volop benut."

Strategie VNU Media
De lancering van Marketingdirectory.nl sluit naadloos aan op de nieuwe strategische koers die VNU Media sinds begin van dit jaar voert. Nadat het bedrijf zowel haar modetitels als enkele PC titels verkocht, is de focus sinds deze zomer geheel en al gericht op innovatie en verdere uitbouw van activiteiten in de recruitment markt en het ontwikkelen van B-to-B diensten voor de zakelijke markt. In november 2007 lanceerde VNU Media in dit kader ook al InInterim.nl, een website die interim werkers de mogelijkheid biedt zonder tussenkomst van bemiddelingsbureaus hun diensten aan te bieden. Werkgevers krijgen op hun beurt via deze site eenvoudig toegang tot beschikbare interim professionals. Vorige week ging InOverheid.nl van start, een nieuwe nieuws- en carrièresite voor ambtenaren en mensen die interesse hebben in de overheid.





http://www.Marketingdirectory.nl