Arcadis NV

PERSBERICHT
ARCADIS NV

Arnhem, 30 januari 2008

ARCADIS VERWERFT MILJOENENCONTRACT VOOR WIJKONTWIKKELING

ARCADIS, (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming, heeft vandaag bekendgemaakt dat het de opdracht verworven heeft voor ontwerp en aanleg van een volgende fase van de woonwijk Oostindie in Leek (Groningen). Het betreft een woonwijk met een omvang van circa 60 hectare met een tweetal wijkparken en een centrumpark. Het project heeft een omvang van EUR 13,5 miljoen en moet in 2012 afgerond zijn. De contracten voor deze opdracht zijn 25 januari jl. getekend.

Naast de woongebieden realiseert ARCADIS drie grote openbare groengebieden: een groot buurtpark, de groene rand rondom De Hoven en het centrumgebied met vijver en park. Nadat fase 2 gereed is, zal de openbare ruimte van deze fase nog minimaal vijf jaar door ARCADIS worden beheerd en onderhouden.

"Dit contract laat zien dat ARCADIS integraal kijkt naar wijkaanleg en wijkontwikkeling", stelt Douwe Kras, directeur van ARCADIS Nederland. "De waarde van woningen en het woonplezier van mensen, worden in sterke mate bepaald door de omgevingskwaliteit. Wijken waar gebouwen, groenvoorzieningen en recreatie goed op elkaar aansluiten doen het beter. Als dat dan ook nog eens leidt tot een veilig gevoel, geeft dat meerwaarde. Dat is niet alleen goed voor bewoners, maar ook voor corporaties met eigendommen in die wijken."

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Het advies- en ingenieursbureau ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten op het gebied van infrastructuur, milieu en gebouwen. Dat doet ARCADIS voor bedrijven en overheden. Meer dan 12.000 mensen realiseren samen een concernomzet van E 1,5 miljard. Met een dicht netwerk van kantoren is ARCADIS multinationaal aanwezig. De internationale kennis en ervaring binnen de onderneming is gericht op meerwaarde voor de klanten. www.arcadis.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Marc Lamers, ARCADIS, tel: 033-477 1153; e-mail: m.c.j.lamers@arcadis.nl

Nieuwe Stationsstraat 10
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 292
Fax 026 4438 381
www.arcadis-global.com
Handelsregister
09051284


---- --