Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     | Warnsveld - diverse bekeuringen tijdens politiecontroles |
De politie heeft dinsdag 29 januari tijdens twee grootscheepse verkeerscontroles in Warnsveld en directe omgeving ondanks de politieacties voor een betere CAO diverse bestuurders bekeurd.

Veel bestuurders zijn blij dat ze er deze dagen met een waarschuwing vanaf komen. Toch hoopt de politie dat de waarschuwing blijft hangen, want op enig moment gaat er weer voor bekeurd worden. Dinsdagochtend werden vooral de scholieren op hun rijgedrag gecontroleerd en dat bleek nodig. Diverse jongeren bleken met drie of meer naast elkaar te rijden of reden tegen het verkeer in. Zij zijn op hun verkeersgevaarlijk rijgedrag gewezen.

Op de Kerkhofweg en de Rijksstraatweg werd de snelheid gemeten en een groot aantal bestuurders reed te hard. Twaalf bestuurders krijgen binnenkort een schikkingsvoorstel thuis gestuurd omdat zij harder dan 50 hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid was 74 km per uur.

Ook werden bromfietsen op hun rijgedrag gecontroleerd en er waren er twaalf opgevoerd. Twee bestuurders kregen gezien de overtreding een bekeuring. Bij de plaatselijke scholen moest de politie ook enkele ouders waarschuwen. Of ze zaten zelf niet in de gordel of hun kind werd niet op een veilige manier vervoerd.

De controle ging in de avond door en hiervoor werden bij de Draaiomsdreef/Lage Weide tientallen bestuurder naar de controleplaats verwezen. Op de Rijksstraatweg was een controleplek en hier werd ook de snelheid van passerende voertuigen gemeten.. Het aantal overtredingen bedroeg 110 en in het kader van de CAO perikelen werd hiervoor gewaar-schuwd. Wel krijgen 21 hardrijders een bekeuring thuis gestuurd. Naast de verkeerscontroles werden ook nog diverse hangplekken bezocht, waarbij duidelijke afspraken met de jongeren zijn gemaakt.

|     |Gorssel - eigenaar hond gezocht                           |
De politie zoekt namens een gedupeerde de eigenaar van een hond die dinsdagochtend 29 januari op de Zutphenseweg in Gorssel bij een aanrijding betrokken raakte.

Het dier, een grijs/bruine hond met donkere vlekken (mogelijk Drenthse Patrijs) stak omstreeks 08.30 uur ter hoogte van de Kolkweg plotseling de weg over. Een 30-jarige vrouw uit Deventer kon met haar auto een aanrijding niet meer voorkomen. Ze was behoorlijk geschrokken door het gebeurde. De hond kan gewond zijn maar liep door; de auto van de vrouw raakte beschadigd. De politie hoopt dat de eigenaar contact op neemt via 0900 - 8844.

|     |Voorst - politie houdt jongeman met pistool aan           |
Surveillerende agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag 29 januari een 19-jarige jongeman uit Eefde aangehouden. Hij bleek een pistool bij zich te hebben.

Surveillerende agenten controleerden de automobilist omstreeks 01.40 uur op de Rijksstraatweg in Voorst. Toen zij in de auto keken, zagen zij achter de bestuurdersstoel een pistool liggen. De bestuurder werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwapen is in beslag genomen en tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Brummen - duo verdacht van diefstal                       |
De politie heeft dinsdagmiddag 29 januari twee Brummense mannen (29 en 37) aangehouden die ervan verdacht worden op de Cortenoeverseweg in hun woonplaats een jas en een radio uit een bouwkeet te hebben gestolen.

De melding kwam omstreeks 13.25 uur waarbij beide mannen in de richting Zutphen waren weggelopen. Agenten troffen het duo even later aan en beiden bleken dusdanig in de olie te zijn dat zij eerst ter ontnuchtering zijn ingesloten. De jas was inmiddels weer in het bezit van de benadeelde; de radio werd later teruggevonden. Later op de dag bekende de 29-jarige de diefstal. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Terwolde - vrachtwagencombinatie schaart                  |
Een vrachtwagencombinatie bestuurd door een 45-jarige man uit Wijhe is dinsdagmiddag op de Terwoldseweg in Terwolde na een inhaalmanoeuvre geschaard en in de berm en sloot terecht gekomen. Niemand raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.00 uur toen de chauffeur een landbouwvoertuig inhaalde. Hij kwam hierbij met de aanhanger gedeeltelijk in de berm en kreeg z'n combinatie niet meer onder controle. Deze schaarde en kwam gedeeltelijk in een sloot en de berm terecht. Er moest zwaar materiaal worden ingezet om de combinatie te bergen. De weg werd met behulp van een vrijwilliger afgezet en later nam Rijkswaterstaat dit over om. De afsluiting duurde tot ongeveer 19.00 uur.

|     |Zutphen - schuurtje in brand                              |
Een schuurtje achter in woning aan de Marsweg in Zutphen is dinsdagavond 29 januari zwaar beschadigd door brand. De politie stelt een onderzoek in.

De brand werd omstreeks 23.00 uur ontdekt en een buurtgenoot wist het vuur te blussen. De gewaarschuwde brandweer zorgde voor het nablussen.Aangezien er geen stroom of andere verwarming in het schuurtje aanwezig was, houdt de politie rekening met brandstichting. In het schuurtje stond voornamelijk tuingereedschap.

Einde berichten
---

telefoon 055 - 5486052

---- --