Ingezonden persbericht



- meer dan 200 uitbreidingen -
OpenOffice.org 2.4.0 in Beta-fase

De nieuwste OpenOffice.org, versie 2.4, die begin maart moet verschijnen, is in de laatste testfase. Er wordt geen nieuwe code meer toegevoegd, maar er worden uitsluitend nog fouten gecorrigeerd, die de release blokkeren.

Daarom kan nu de balans worden opgemaakt van het werk van de afgelopen zes maanden. Die balans laat een kleine 50 nieuwe functies en ruim 150 uitbreidingen van bestaande functies zien.
Daaronder zitten functies waar gebruikers om hebben gevraagd omdat ze die van bijvoorbeeld Excel kennen, maar ook uitbreidingen op specifieke OpenOffice.org-kwaliteiten als PDF-export en de Navigator. Het aantal ondersteunde talen groeit naar 80.

De komende weken worden gebruikt om bugs, die de release blokkeren, uit de nieuwe versie te krijgen. Omdat het testen door gebruikers belangrijk is, doen ook leden van de Nederlandstalige OpenOffice.org-gemeenschap daar aan mee.

De ontwikkelaars concentreren zich inmiddels op uitbreidingen voor versie 3.0, die voor 6 maanden later op de kalender staat.


- einde persbericht

= = = = = = = = =

- - -
Vriendelijk verzoek om het project én het programma bij de naam te noemen: OpenOffice.org


- - -
Links

- - - - - -
Over de 2.4.0 versie:
http://wiki.services.openoffice.org/wiki/OOoRelease24

Testinformatie voor nieuwe functies
http://wiki.services.openoffice.org/wiki/Feature_Freeze_Testing_2.4 (gebruikersinformatie is nog in voorbereiding)

Nederlandstalige OpenOffice.org project
http://nl.openoffice.org/

Perscontacten Nederlands

- - - - - - - - - - - -

Cor Nouws
nl.OpenOffice.org Marketingcontact
cornouws@openoffice.org
mobi: +31 (0) 625 20 7001

Johan Beckers
nl.OpenOffice.org Marketingcontact
johan@carecompany.be
mobi: +32 (0) 478 547 252

Arthur Buijs
nl.OpenOffice.org co-lead
artietee@openoffice.org
+31 (0) 416 665133

De Nederlandstalige OpenOffice.org-gemeenschap kan worden gevonden op http://nl.openoffice.org

Over de OpenOffice.org-gemeenschap

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
De OpenOffice.org gemeenschap is een internationaal team van vrijwilligers en professionals die zorgen voor de ontwikkeling, ondersteuning en promotie van de belangrijkste open source office suite: OpenOffice.org 2.
OpenOffice.org ondersteunt het OpenDocument Formaat zoals dat in de OASIS standaard (ISO/IEC 26300) beschreven is, maar ook vele industrie-standaarden. OpenOffice.org is beschikbaar voor de belangrijke platformen, in meer dan 80 talen, en is beschikbaar onder de GNU Lesser General Public Licence (LGPL)

De OpenOffice.org-gemeenschap is erkentelijk voor sponsoring door een aantal bedrijven, waaronder Sun Microsystems, oprichter en belangrijkste sponsor.