Politie Amsterdam-Amstelland



Zwetende inbreker sportcomplex aangehouden / Zwarte Laantje Duivendrecht (30/01/08)

Een 35 jarige man uit Amsterdam is in de nacht van dinsdag op woensdag 30 januari rond twee uur, op het Zwarte Laantje in Duivendrecht met een gestolen beeldscherm aangehouden. Deze had hij kort daarvoor uit een sportkantine gestolen.

Na een melding van een inbraakalarm troffen politiemensen vlakbij de kantine een zwetende man aan, die een sporttas meezeulde. Daarin bleek een beeldscherm met afgeknipte kabels te zitten. Het scherm was afkomstig uit de kantine, waar het alarm afging. De man is ingesloten.

Rechercheurs van het wijkteam Diemen/Ouder-Amstel onderzoeken de zaak.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden / Rode Kruislaan Diemen (30/01/08)

Een autobezitter zag in de nacht van dinsdag op woensdagnacht 30 januari, rond twee uur, dat een man probeerde zijn auto open te breken op de Rode Kruislaan in Diemen. Na een uitgebreide zoekactie kon de 37 jarige veelpeger uit Amsterdam worden aangehouden.

De toegesnelde politie zag de vermoedelijke dader wegfietsen en herkende hem. Assisterende politie-eenheden, grendelden de wijk af, waar hij naar was gevlucht en konden hem uiteindelijk aanhouden. Hij bleek vier autoradioâs en allerlei inbrekersgereedschap bij zich te hebben. De herkomst van de fiets wordt ook onderzocht.

Rechercheurs van wijkteam Diemen/Ouder-Amstel onderzoeken de zaak.