Ingezonden persbericht


Excuses voor de vorige versie.
Het juiste persbericht van WDP is onderstaand bericht.

Persbericht

WDP START EIGEN KANTOOR IN NEDERLAND EN STREEFT NAAR

PORTEFEUILLEGROEI VAN 250 MILJOEN EURO

WDP koopt tweede deel van site in Venlo en verwerft zo totale oppervlakte van 120.000 m² op logistieke hotspot aan drielandenpunt

Waddinxveen, woensdag 30 januari 2008 - Vastgoedbevak (=Beleggingsvennootschap met Vast Kapitaal) Warehouses De Pauw (Euronext: WDP) breidt zijn portefeuille in Nederland verder uit met de aankoop van een tweede site in Venlo met een oppervlakte van 70.000 m². Deze site grenst aan de in 2007 aangekochte site van 50.000 m². Met deze nieuwe aankoop verhoogt WDP de waarde van zijn totale portefeuille in Nederland tot 75 miljoen euro (fair value). Op korte termijn wil WDP zijn portefeuille in Nederland verder laten groeien tot 250 miljoen euro. Op 1 februari 2008 start WDP daarom met een eigen kantoor in Waddinxveen onder leiding van Rien van Ast.

WDP koopt tweede site in Venlo

WDP kocht in 2007 een eerste site in Venlo, strategisch gelegen op de logistieke nummer 1 locatie van Nederland vlakbij het drielandenpunt België-Nederland-Duitsland. De oppervlakte van deze site bedroeg 50.000 m². Op het terrein stond een oude Philipsfabriek die vrijkwam toen eigenaar Belden zijn activiteiten herschikte en zijn EMEA hoofdkantoor naar een ander gedeelte van de site verhuisde. Op de eerste site werkt WDP momenteel aan de afbraak en de sanering, waarna WDP er een nieuw logistiek centrum zal bouwen.

De tweede aankoop betreft een sale & rent back transactie waarbij WDP het aangrenzende terrein van 70.000 m² aanschaft samen met de gebouwen waarin ICT bedrijf Belden gevestigd is. Belden huurt de gebouwen minstens voor 5 jaar. WDP betaalt 7,72 miljoen euro (vrij op naam) voor dit tweede deel van de site (wat neerkomt op de waarde van de grond) met een sale & rent back contract. De site is voor minimaal 5 jaar vast verhuurd, triple net (dit betekent dat de huurprijs de netto opbrengst is voor de verhuurder) voor 542.000 euro per jaar, wat de bevak een initieel rendement op de investering oplevert van 7%.

Met deze nieuwe aankoop verhoogt WDP de waarde van zijn totale portefeuille in Nederland tot 75 miljoen euro (fair value). Samen met de in 2008 op te leveren nieuwbouwprojecten ter waarde van 50 miljoen euro, zal de totale WDP portefeuille in Nederland in 2008 verder stijgen tot 125 miljoen euro. WDP wil deze portefeuillewaarde in eerste instantie verder laten groeien tot 250 miljoen euro.

Start van het kantoor WDP Nederland met oog op verdere groei van Nederlandse portefeuille naar 250 miljoen euro

Met de nieuwe aankoop van het tweede deel van de site in Venlo brengt WDP zijn aantal logistieke sites in Nederland op 4 met een totale siteoppervlakte van meer dan 280.000 m². Site Gebouwoppervlakte Huurder Breda (Hazeldonk) 37.000 m² Lidl Rotterdam (Ridderkerk) 34.000 m² Univeg Aalsmeer (Voorhout) 38.500 m² Univeg Venlo (deel 1) 32.000 m² In aanbouw Venlo (deel 2) 35.000 m² Belden

Dit maakt dat de totale WDP portefeuillewaarde in Nederland momenteel 75 miljoen euro bedraagt. Samen met de projecten in uitvoering voor 50 miljoen euro zal de totale portefeuillewaarde na oplevering van de panden in Ridderkerk en Venlo in de loop van 2008 groeien tot 125 miljoen euro.

"Deze 4 sites, verspreid over een aantal logistieke toplocaties in Nederland en met een totale oppervlakte van meer dan 280.000 m², vormen een mooie basisportefeuille. De tijd is rijp om ons verder toe te leggen op de Nederlandse markt via ons eigen kantoor. Deze portefeuille vormt ook een startbasis voor een verdere groei in Nederland, in eerste instantie naar een portefeuillewaarde van 250 miljoen euro," zegt Tony De Pauw, CEO WDP, over de start van WDP Nederland.

Om de geplande verdere ontwikkeling in Nederland uit te voeren start WDP op 1 februari 2008 een eigen kantoor in Waddinxveen. WDP Nederland zal onder leiding staan van de Nederlandse logistieke specialist Rien van Ast. Rien van Ast combineert een ruime ervaring in de logistieke sector met een achtergrond in de vastgoedsector. Na een carrièrestart in de productieplanning bij Esveha en van Rijmenam was Rien van Ast eerst productieplanner en later verantwoordelijk voor de logistieke organisatie bij Menken Drinks, de grootste afvuller van frisdranken in Europa. Sinds 1997 is hij directeur van Storematch, de gespecialiseerde makelaar in logistiek vastgoed.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rien van Ast
WDP Nederland B.V.

Noordkade 64 - Gebouw C

2741 EZ WADDINXVEEN

Tel: +31 (0)65 163 78 17

Joost Uwents, Warehouses De Pauw, tel: +32 (0)52 338 402; joost.uwents@wdp.be of Nathalie Verbeeck, Citigate, tel: +32 (0)2 713 07 32; nverbeeck@citigate.be

Meer info over WDP vindt u op de website www.wdp.be.

Vastgoedbevak Warehouses De Pauw (WDP) bouwt, ontwikkelt en verhuurt semi-industrieel en logistiek vastgoed (opslagruimten en kantoren). WDP heeft momenteel ongeveer 900.000 m² panden in portefeuille. Dit internationaal patrimonium van semi-industriële en logistieke gebouwen is verdeeld over 70 sites op logistieke knooppunten voor opslag en distributie in België, Nederland, Frankrijk en Roemenië en Tsjechië. WDP is genoteerd op Euronext Brussel en Parijs met een marktkapitalisatie van bijna 400 miljoen euro. Meer info over WDP kunt u vinden op www.wdp.be.

-----------------------


---- --