PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 30 januari 2008

PvdA teleurgesteld over afblazen WK Skate

Wethouder Sport moet binnen twee weken met alternatief komen

De PvdA fractie snapt niet waarom het WK Skate afgeblazen is en wil donderdag een debat in de gemeenteraad hierover. De organisator van het vorige WK Skate Marco Jongeneel vindt de gemeente te log en te traag om constructief mee te denken.

Raadslid Matthijs van Muijen: "Deze kritiek vind ik onbegrijpelijk. In de gemeenteraad heeft de PvdA al in oktober 2007 aan de wethouder Sport Lucas Bolsius gevraagd zo snel mogelijk met een locatie te komen voor het WK Skateboarden." Dat was nodig om tijdig aan skateboarders, sponsors en organisatie duidelijkheid te geven over datum en locatie voor de voorbereiding. Van Muijen: "Te wijten aan een lakse houding van de wethouder dreigt het WK Skate aan Rotterdam voorbij te gaan. Een slecht signaal voor een stad die in 2009 Europese Jongerenhoofdstad is."

De PvdA vindt dat in de komende dagen een uiterste poging voor een geschikte hal moet worden gedaan. Op het RDM terrein op Heijplaat staan voldoende hallen leeg.

Mocht dit niet lukken dan wil de PvdA zo spoedig mogelijk een alternatief uitgewerkt zien. Het lege postkantoor aan de Coolsingel is een ideale locatie voor een iets kleinschaliger evenement. Het moet mogelijk worden enkele weken een evenement te houden met een straatparcours voor skateboarden, maar ook anders urban sporten, zoals streetdance, breakdance, basketbal, BMX (Bicycle Motorcross). Het evenement kan aangevuld worden met een fotowedstrijd, muziekoptredens en grafische exposities.

Al eerder drong de PvdA-fractie bij het college aan op een permanente locatie voor het straatparcours van het WK Skateboarden dat sinds juni 2007 onder een grote laag stof opgeslagen ligt. Van Muijen: "Wethouder Bolsius moet snel opdracht geven voor een vaste locatie voor een indoorfaciliteit voor Urban Sports in Rotterdam die past bij de uitstraling van het Europees Jongerenjaar en voor jongeren veilig, goed bereikbaar en aantrekkelijk is".

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Matthijs van Muijen 06-17838616

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl