Ingezonden persbericht


Gebrek aan ontspanning op het werk kost
productiviteit

Amsterdam, 30 januari 2008 - Ontspanning op het werk is belangrijk vooor 71% van de werkende Nederlanders. Meer dan de helft geeft aan dan productiever (55%) te zijn en meer plezier in het werk te hebben (54%). Gemiddeld zou de Nederlandse werknemer een kwartier langer willen ontspannen. Dat blijkt uit een onderzoek van Monsterboard.nl uitgevoerd door TNS NIPO. Kletsen met collega's en roken zijn de populairste ontspanningsbezigheden.

Voor het onderzoek werd werknemers gevraagd naar het belang van ontspanning tijdens het werk. Het merendeel geeft aan ontspanning belangrijk tot zeer belangrijk te vinden. Gemiddeld wordt er door werknemers 33 minuten per werkdag (de lunchpauze niet meegerekend) gerelaxt. Uit de vraag hoeveel tijd werknemers aan ontspanning zouden willen besteden, kwam een gemiddelde van 48 minuten naar voren, mannen willen gemiddeld 51 minuten en vrouwen 38 minuten ontspannen.

Ontspannen kan overal
Als favoriete ontspanningsbezigheid noemt bijna de helft van de ondervraagden (49%) kletsen met collega's. Ook roken (19%), koffie halen (18%) en de dagelijkse wandeling (17%) zijn veel genoemde ontspanningsactiviteiten. Opvallende ontspanplekken zijn de wc (14%) en de bedrijfsfitness (2%). 3% van de ondervraagden geeft aan zich nergens te kunnen ontspannen.

/// EINDE BERICHT ///

Noot voor de redactie (