Ingezonden persbericht


Persbericht

12 miljoen besparing euro in 2007:

MKB steeds energiebewuster
door goede voorlichting

Houten, 30 januari 2008 - Het MKB in Nederland heeft het afgelopen jaar ruim 12 miljoen euro bespaard op hun energiekosten. Dit is gebleken uit cijfers die het Energiecentrum vandaag bekend heeft gemaakt.

Martin Kloet, Directeur Energiecentrum: "Het MKB raakt, net als particulieren, steeds meer geĂŻnteresseerd in mogelijkheden om energie te besparen. Uiteraard om zo een bijdrage aan het milieu te leveren, maar zeker ook om te kunnen besparen op hun energierekening. Mede door de Energie 10-daagse zijn veel ondernemers het afgelopen jaar in contact gekomen met het Energiecentrum. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen."

Online tools voor directe besparing

Het Energiecentrum biedt het MKB een aantal tools, waarmee kan worden vastgesteld of een ondernemer kan besparen op zijn energierekening. Zo heeft het Energiecentrum een aantal brochures waarin, per sector, praktische bespaartips zijn opgenomen. Ook bevat de website een aantal handige scans. Zo krijgt een ondernemer door de Energiescan een benchmark van zijn energieverbruik te zien, met daarbij zijn besparingsmogelijkheden en hoeveel hem dit in euro's bespaart. Een andere tool, de Meterscan, geeft aan of de ondernemer goedkoper uit is met een dubbele of een enkele elektriciteitsmeter. De Verlichtingscan geeft tenslotte het voordeel van spaarlampen aan.

Samenwerking met brancheorganisaties

Ondernemers kunnen voor vragen of energieadvies gebruik maken van de gratis helpdesk van het Energiecentrum. Naast de directe benadering van ondernemers, zijn ook veel ondernemers bereikt via de diverse brancheorganisaties die zijn aangesloten bij het Energiecentrum. Inmiddels hebben tal van brancheorganisaties hun samenwerking met het Energiecentrum tot eind 2010 vastgelegd in een convenant. Samen hebben zij als doel om miljoenen euro's aan energiekostenbesparing op jaarbasis te bereiken. Het Energiecentrum biedt brancheorganisaties onder meer online energiepagina's met alle relevante informatie over energie. Ook geeft het Energiecentrum advies aan hun leden en hebben zij het voordeel van concrete ondersteuning bij energiebesparingprojecten. Niet alleen branches, maar ook andere intermediaire organisaties fungeren als belangrijke schakel naar de MKB-ondernemers.


---