Ingezonden persbericht


Persbericht

Parallels Virtuozzo Containers 4.0 nu beschikbaar

Software voor servervirtualisatie maakt het 'virtuele data center' waar

Renton, Washington, 30 januari 2008 - Parallels, Inc. (voorheen SWsoft), introduceert vandaag de nieuwste versie van haar 'container'-gebaseerde software voor servervirtualisatie - Parallels Virtuozzo Containers. Versie 4.0 biedt verbeteringen en nieuwe mogelijkheden voor meer gebruiksgemak, beter datacenterbeheer en bedrijfscontinuïteit.

"De almaar veranderende eisen binnen de huidige datacenters van grote ondernemingen vragen om een virtualisatieoplossing die flexibel is en hoge prestaties biedt", aldus Serguei Beloussov, CEO bij Parallels. "Met Parallels Virtuozzo Containers 4.0 bieden we een nieuwe virtualisatiegeneratie, inclusief een aantal producten waarmee IT-beheerders hun groeiende virtuele infrastructuren effectief kunnen beheren."

Beloussov vertelt verder dat Parallels-klanten op dit moment al grootschalige virtualisatieprojecten doorvoeren, zoals service provider datacenters en software-as-a-service applicaties. "Parallels biedt de juiste technologische insteek gekoppeld aan hoge kosteneffectiviteit in een complete reeks virtualisatie- en automatiseringsproducten voor elke hardware- of softwareomgeving."

Parallels Virtuozzo Containers verschilt van traditionele hardwarevirtualisatieoplossingen doordat het een enkele 'instance' van een Windows of Linux besturingssysteem dynamisch opdeelt in uiterst efficiënte en schaalbare virtuele omgevingen of 'containers'.

Door dezelfde serverprestaties te bieden als een fysieke server kan Virtuozzo-virtualisatie worden ingezet voor prestatiegevoelige applicaties, zoals Microsoft SQL Server en Oracle databases. Deze toepassingen zijn minder geschikt voor andere virtualisatieoplossingen vanwege de overhead en de bijbehorende prestatieverliezen.

Parallels Virtuozzo biedt daarnaast een driemaal hogere dichtheid dan andere oplossingen, waardoor datacenterbeheerders het aantal containers per fysieke server kunnen maximaliseren. Virtuozzo is zelfs de enige virtualisatieoplossing waarmee tientallen tot honderden containers direct en automatisch gebruik kunnen maken van hardware. Dit resulteert in een uitzonderlijk efficiënt datacenter op het gebied van beheer, ROI en energieverbruik.

Naast de hogere dichtheid kunnen IT-beheerders Virtuozzo gebruiken om de spreiding van besturingssystemen in het datacenter te beperken.

"We waren onder de indruk van de bèta en kijken uit naar het implementeren van Virtuozzo 4.0", aldus Robert Berry, Director of Technical Services bij het Amerikaanse Homes & Land Magazine. "Het nieuwe gecentraliseerde beheer en de netwerkmogelijkheden in de tools zullen het beheer van ons virtuele datacenter nog verder vereenvoudigen."

"Met Virtuozzo richt Parallels zich op het bereiken van nieuwe mijlpalen binnen virtualisatie", aldus John Humpreys, Program Vice President binnen IDC's Enterprise Platform Group. "Door te virtualiseren op een hoger niveau dan het besturingssysteem profiteren klanten van een vermindering van de hardware en het aantal besturingssysteem-images dat ze dienen te draaien ter ondersteuning van hun applicaties."

"Nu virtualisatie vaker wordt ingezet in datacenters en op desktops biedt Intel toonaangevende platformmogelijkheden en prestaties om deze groei ruimte te geven", aldus Diane Bryant, Vice President en General Manager binnen Intel's Server Platforms Group. "Parallels Virtuozzo 4.0's beheertools, gebruiksgemak en betrouwbaarheid garanderen, samen met de prestatieverbeteringen binnen Intel's nieuwste generatie Quad Core Xeon en Itanium processoren, een toonaangevende virtualisatieoplossing."

Parallels Virtuozzo Containers 4.0 biedt nieuwe mogelijkheden op verschillende vlakken:
· Bedrijfscontinuïteit - Parallels Virtuozzo Containers 4.0 biedt verschillende nieuwe functies voor meer uptime, zoals clustering services voor Windows 2003 en Red Hat. Daarnaast biedt de oplossing een uitgebreide reeks back-upverbeteringen.
· Eenvoudig gebruik en beheer - Versie 4.0 breidt het al complete bronbeheer in Parallels Virtuozzo Containers nog verder uit, onder andere via verbeteringen in de virtuele CPU, instelbare CPU-limieten, 'hardware device forwarding' en 'hardware device sharing'.
· Efficiency - Door de architectuurverbeteringen in versie 4.0 wordt een nog hoger niveau bereikt op het gebied van stabiliteit en prestaties. Nieuwe functies die de efficiency verder verbeteren zijn realtime optimalisatie van hardwarebronnen en een verbeterd Virtuozzo bestandssysteem dat het beheer van veelvoorkomende taken versnelt en harddiskbronnen effectiever benut.

Meer informatie over hoe klanten Parallels Virtuozzo inzetten is te vinden via: www.parallels.com/virtuozzo.

Virtuozzo 4.0 gaat vergezeld van de introductie van Parallels Infrastructure Manager, een krachtige tool voor het beheren van het Virtualized Data Center, waarmee IT beheerders hun infrastructuur vanaf elke plek efficiënt kunnen beheren.

De Parallels Infrastructure Manager biedt een aantal belangrijke nieuwe mogelijkheden, zoals:
· Verbeterd beheer van toestemmingen - Omvat rolgebaseerde beveiliging en audit, ondersteuning voor Microsoft Active Directory en LDAP-integratie
· Nieuw ontworpen beheertool - Betere inschatting van bronnen en assets via krachtige dashboards.
· Mogelijkheden voor grootschalige inzet en beheer - Omvat zowel applicatie- en OS-templates als gecentraliseerd datacenterbeheer met een logisch overzicht van het datacenter.

Prijs en beschikbaarheid
Parallels Virtuozzo Containers 4.0 is wereldwijd beschikbaar via Parallels of een van de partners. Het product kost 3.100 euro per dual CPU, inclusief een jaar Gold support en Parallels Infrastructure Manager.

Over Parallels - Optimized Computing
Parallels (voorheen SWsoft) is een wereldwijd leider op het gebied van virtualisatie- en automatiseringssoftware die het computergebruik optimaliseert voor consumenten, bedrijven en service providers op alle belangrijke hardware, besturingssystemen en virtualisatieplatformen. Parallels - opgericht in 1999 - is een snelgroeiende onderneming met 900 medewerkers in Noord-Amerika, Europa en Azië.

Ingezonden persbericht