Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Nieuwegein, 4 februari 2008

Geslaagde voetbalmiddag voor
kinderen met een beperking

De voetbalmiddag voor kinderen met een beperking uit de hele provincie, die werd gehouden op woensdag 30 januari, was een groot succes. Ruim zestig kinderen maakten onder leiding van voormalig FC Utrecht voetballer Jean Paul de Jong, kennis met de voetbalsport. Vol enthousiasme deden zij mee aan de voetbaltrainingen, de rondleiding en de wedstrijdjes. De voetbalmiddag werd georganiseerd door Sportservice Midden Nederland, DVSU Forza Friends, Stichting Klein Galgenwaard en SFC De Hoogstraat.

De kinderen verzamelden voor de voetbalmiddag bij voetbalvereniging DVSU Forza Friends in Utrecht. Henk Jan Vos, hoofdtrainer DVSU Forza Friends, heette de kinderen van harte welkom. Vervolgens nam Jaap Verkroost, wethouder in de gemeente Maarssen en bestuurslid van de KNVB, het woord. Hij benadrukte dat kinderen moeten kunnen voetballen in de buurt waar ze wonen.

Aan de slag
Daarna was het eindelijk zover en konden de popelende kinderen aan de slag. In kleine groepjes, met begeleiding, werd in verschillende trainings- en techniekvormen geoefend. Na een korte pauze vertrokken de kinderen met de bus van Stichting Klein Galgenwaard naar het FC Utrecht Stadion, waar de kinderen een rondleiding kregen. De kinderen sloten de voetbalmiddag af op de voetbalvelden van de Stichting Klein Galgenwaard. Voordat een klein toernooitje werd gespeeld, werden oude voetbalbeelden van FC Utrecht gekeken. Jean Paul de Jong vertelde hierbij mooie anekdotes.

Moe, maar enthousiast over de dag, gingen de kinderen naar huis met verschillende presentjes van Jean Paul de Jong en informatie om verder te kunnen voetballen in de provincie Utrecht.

Informatie
Belangstellende kinderen die meer willen weten over voetballen bij DVSU kunnen contact opnemen met Henk Jan Vos, telefoon: 030-2581097. Kinderen met een verstandelijke en lichamelijke beperking kunnen voor sportadvies terecht bij Margriet Rota, consulent aangepast sporten bij Sportservice Midden Nederland, telefoon: 030-7513848. Kinderen met een lichamelijke functiebeperking kunnen ook contact opnemen met Els Duijn, consulent aangepast sporten bij SFC De Hoogstraat, telefoon: 030-2561373. Meer informatie staat ook op www.dvsu.nl of www.usportanders.nl.

Fotobijschrift: De voetbalmiddag werd afgesloten met een toernooitje op de voetbalvelden van de Stichting Klein Galgewaard. Foto: Karin Beenen

---------------------EINDE PERSBERICHT--------------------

Noot aan de redactie (