De Vijverhof behaalt opnieuw een bronzen keurmerk


Na het verzorgingshuis nu ook de thuiszorg gecertificeerd

CAPELLE AAN DEN IJSSEL, 20080130 -- Verzorgingshuis "De Vijverhof" weer bekroond met bronzen keurmerk Capelle aan den IJssel - "De Vijverhof" heeft hoge ogen gegooid in de gezondheidszorg. Het zorgcentrum deed in juni 2007 voor de eerste keer voor de intramurale zorg een gooi naar het kwaliteitslabel "Bronzen Keurmerk" van Stichting Perspekt en kreeg deze direct toegewezen. "Na de bronzen toekenning aan het verzorgingshuis, werd afgesproken op korte termijn voor de extramurale (thuis)zorg dit felbegeerde predicaat te krijgen en dit is nu gelukt", aldus Albert Rijkeboer (zorgmanager). Op 29 januari 2008 vond de externe audit plaats door deskundigen van de Stichting Perspekt.

"De Vijverhof" werd voor het bronzen keurmerk aan een grondige inspectie onderworpen, waarbij getoetst werd op de kwaliteit van zorg, de doelmatigheid van de bedrijfsvoering van de zorgorganisatie en het oordeel van de klant. De toets is samengesteld door Perspekt, Cliënt & Kwaliteit en LOC. Een team van vier deskundigen van de Stichting Perspekt bestudeerde vooraf alle documenten van het kwaliteitssyteem en hield vervolgens de hele organisatie tegen het licht. Er werden interviews gehouden onder het managementteam, leidinggevenden, de medewerkers en een aantal cliënten.

Een team van deskundigen van Stichting Perspekt buigt zich formeel nog over het advies van de inspecteurs, maar het moet wel heel raar lopen als De Vijverhof het keurmerk voor de extramurale zorg (thuiszorg) niet krijgt.
De gegevens worden beschikbaar gesteld aan het zorgkantoor van Achmea. In principe zijn de gegevens openbaar. Mede hierdoor wordt de kwaliteit van verpleeg- en verzorgingshuizen transparant gemaakt voor consumenten.

Directeur Hanneke Sprengers is trots op het behaalde resultaat. "De jury was goed te spreken over de inzet en kwaliteit van de zorg. Ze verklaarden: het personeel komt zo gedreven en gemotiveerd over, ze gaan echt voor de zorg aan hun cliënten".

De apetrotse medewerkers van Hervormde Stichting Bejaardenzorg Capelle aan den IJssel "De Vijverhof" zullen dit resultaat op gepaste wijze aandacht geven.