`Ronald Joosten wie kent hem niet' nu al carnavalshit van 2008


s.v. Deurne spits ongekende faam door voetbalwedstrijd

VINKEVEEN, 20080130 -- In het zuiden des land is het al een veelbesproken verhaal en diverse media hebben er al over geschreven: het legendarische verhaal over de voetbalamateurclub s.v. Deurne die een bekerwedstrijd speelden tegen Feyenoord, dinsdag 15 januari jl. Helaas voor Deurne bleef het 0-4, maar stukadoor Ronald Joosten werd bekend bij het Nederlandse volk. Er was al een petje ter ere van de spits en nu wordt de voetballende stukadoor ook bezongen op een heuse carnavalssingle.

Joosten wie kent 'm niet?
Voor een van de gevolgde spelers, Ronald Joosten, is zelfs een petje bedrukt. De opdruk, `Ronald Joosten, wie kent hem niet', is inmiddels niet alleen in Deurne een begrip geworden.

In het eerste duel tegen Meerssen zei Wilfred Genee (commentator van RTL, red.) "Een hoekschop voor Ronald Joosten, wie kent hem niet?" Die woorden zijn een eigen leven gaan leiden.

Carnavalslied
De SV Deurne-hype gaat nog even door, oftewel de Ronald Joosten-hype. Naast het petje ter ere van de spits, wordt de voetballende stukadoor bezongen op een kersverse carnavalssingle.

Peter Linders bedacht de rijm "Ronald Joosten wie kent hem niet.....Strikolith" en een idee was geboren. Na enkele belletjes met Strikolith oprichter Jo van Strien (Swamp Studio's) is producer William Riel aan de slag gegaan met een tekst en melodie. Afgelopen dinsdag werd het refrein met veel leut ingezongen door de medewerkers van Strikolith en Stukadoorsbedrijf Joosten Berkenmortel. En de carnavalskraker was klaar voor het Nederlandse volk...

Inmiddels hebben velen fans het initiatief overgenomen en wordt het nummer vlot onder de carnavalliefhebbers verspreid. Voor de carnaval gaan duizenden cd's Deurne en omstreken in en zal in menig Carnavals tempel klinken. Daarmee is nu al duidelijk wat dé carnavalshit wordt van 2008 in Deurne en de weide omgeving.





Famous Agency