OPG breidt marktaandeel in Duitsland verder uit


UTRECHT, 20080130 -- OPG heeft overeenstemming bereikt over de overname van de bedrijfsactiviteiten van Hahn & Hahn, een Duitse verkoop- en distributieonderneming voor diabetesmiddelen. Met deze stap versterkt OPG haar marktleiderschap in Duitsland.

Hahn & Hahn levert diabetesproducten (voornamelijk teststrips) en gerelateerde toegevoegde waardediensten rechtstreeks aan patiënten. De onderneming, gevestigd in Waiblingen, is met name actief in Baden-Württemberg in Zuid-Duitsland en vormt daarmee een goede aanvulling op onze huidige positie, aangezien wij vooral sterk zijn in het oosten en noorden van Duitsland. Met de acquisitie neemt ons klantaantal in Duitsland toe met circa 20.000 klanten. Hahn & Hahn heeft 12 medewerkers.

Sinds oktober 2006 is OPG in Duitsland actief via Dia Real, de grootste verkoop- en distributieonderneming voor diabetesmiddelen in het land. In het najaar van 2007 is de marktpositie van Dia Real versterkt met de acquisitie van de DiabetConcept Gruppe.

In 2007 bedroeg de omzet van de overgenomen activiteiten van Hahn & Hahn ¤ 8,3 miljoen. Er zijn goede mogelijkheden voor het behalen van synergievoordelen met OPG's bestaande activiteiten in Duitsland en Nederland, in het bijzonder op het gebied van inkoop, logistiek en back-office-activiteiten als ICT en financiën. De huidige directeur zal bij Dia Real in dienst treden als verkoopmanager Zuid-Duitsland. Er worden geen mededelingen gedaan over de overnamesom.

Marc van Gelder, CEO: "Wij streven naar verdere groei van onze leveringen van medische hulpmiddelen in thuiszorgsituaties, met name door expansie buiten Nederland. De overname van Hahn & Hahn past perfect in deze strategie. We bouwen hiermee ons bestaande platform in Duitsland verder uit."

De overname zal per 1 februari worden geëffectueerd.





OPG Groep N.V.