Protestactie Dierenhulp zonder Grenzen tegen sluiten opvangcentrum


VALTHERMOND, 20080130 -- Het net sluit zich rond veertig honden van een dierencentrum op Palma de Mallorca. Deze honden verblijven in het opvangcentrum van het Centro Canino Internacional, een project van de Nederlandse Stichting Dierenhulp zonder Grenzen. Inmiddels heeft dit centrum van de gemeente een order tot sluiting ontvangen. Maandag 4 februari zal de gemeente komen om de honden in beslag te nemen. Deze honden worden afgemaakt, als er niet binnen de gestelde termijn van drie weken andere huisvesting voor ze gevonden is.

Bestuur en vrijwilligers van het CCI doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de medewerkers van de gemeente niet bij de honden kunnen komen. Zo is er een advocaat ingeschakeld, en wordt er ter plekke actie gevoerd. Ook zullen vrijwilligers van het Centro Canino zich aan de kennels vastketenen, om te voorkomen dat de honden in beslag worden genomen en afgemaakt.

Dierenhulp zonder Grenzen bekijkt nu welke acties de stichting kan ondernemen om inbeslagname van deze dieren te voorkomen. Om te beginnen organiseert Dierenhulp zonder Grenzen een e-mail protestactie. De stichting roept iedereen met hart voor dieren op een protestbrief naar de burgemeester van Palma te sturen. Deze brief kunt u vinden op de website www.dierenhulpzondergrenzen.com/ onder het kopje: Noodoproep Mallorca.

Wat hieraan vooraf ging:

Het Centro Canino Internacional is een project op Mallorca van de Stichting Dierenhulp zonder Grenzen. Onlangs klaagden buren het Centro Canino Internacional aan omdat volgens hen het centrum niet over de benodigde vergunningen beschikt. Het Centro Canino Internacional heeft zich echter steeds aan de wettelijke regels gehouden.De gemeente heeft vorig jaar beloftes gedaan aan het opvangcentrum, maar wil dit nu gaan sluiten.





Dierenhulp zonder Grenzen