Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Spetterende menavond tijdens KWPN Hengstenkeuring

21/01/2008

Den Bosch, 21 januari 2008
Tijdens de jaarlijkse KWPN Hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch wordt - inmiddels traditie getrouw - op woensdag 30 januari a.s. de gehele avond ingeruimd voor de nationale twee- en vierspanrijders. Klinkende namen zoals onder andere Koos de Ronde - Wereldbeker-finalist en winnaar van de Hengstenkeuring 2007 - Ad Aarts en Hans Heus zullen de strijd aanbinden bij de vierspannen.
Grote afwezige op de startlijst is drievoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon. Hij geeft zijn indoorpaarden welverdiende rust, maar zal als gastomroeper samen met Bert de Ruiter zijn steentje bijdragen aan het welslagen van de menavond.
Bij de tweespannen zal oud-wereldkampioen Riny Rutjens het opnemen tegen onder meer de Nederlands kampioen Harry Verstappen, Raymond Letteboer en de winnaar van vorig jaar: Toon Jochems.

De KWPN Hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch geldt als de finale van een groot aantal voorselec¬tiedagen. In 2008 zal de Hengstenkeuring gehouden worden van woensdag 30 januari t/m zaterdag 2 februari. Op woensdag, donderdag en vrijdag vindt de tweede bezichtiging plaats voor de spring- en dressuurhengsten. Deze hengsten zullen in de kooi gepresenteerd worden voor het vrij bewegen en vrij springen. Na de tweede bezichtiging wordt bekend gemaakt welke hengsten er doorverwezen worden naar de derde bezichtiging op zaterdag 2 februari. De derde bezichtiging voor de Gelderse hengsten vindt evenals de tweede bezichtiging voor de tuigpaardhengsten ook op zaterdag plaats. De zaterdag is het hoogtepunt van de Hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch. De allerbeste jonge hengsten van iedere fokrichting komen dan nog één keer aan de hand in de ring. De hengsten¬keu¬ringscommissie zal vervolgens bekend maken welke hengsten zich mogen gaan bewijzen tijdens het verrichtingsonderzoek.

De Brabanthallen in 's-Hertogenbosch zullen de laatste woensdagavond van januari in het teken staan van een magnifiek menfestijn. Tien tweespanrijders & tien vierspanrijders zijn uitgenodigd en gaan de strijd met elkaar aan in een spectaculair en snel indoorparcours. De absolute toppers uit de nationale menwereld - nagenoeg allen startend met KWPN-paarden - zullen het tegen elkaar opnemen en over twee manches uiteindelijk bepalen wie zich de winnaar mag noemen van 's-Hertogenbosch 2008. De menavond start om half acht met de eerste manche van de tweespannen.

Naast de hengstenselectie biedt de Hengstenkeuring in 's-Hertogenbosch nog veel meer. Zo kunt u genieten van diverse sportrubrieken, de menavond dus op woensdag, shows en natuurlijk de KWPN Select Sale op zaterdag.