Gemeente Geertruidenberg


Afsluiting Brabantbrede actie fietsverlichting

Donderdag 24 januari heeft een jury ten overstaan van 150 enthousiaste leerlingen en genodigden basisschool Sint Agnes uit Dongevaart gekozen als winnaar van de finale Arrive Alive!

Groep 5-6 van St. Agnes had het meest opvallende filmpje gemaakt over de (on)zichtbaarheid van de fiets in het donker.

De fietsverlichtingsactie startte in alle 68 Brabantse gemeenten in de herfst. Voorafgaand aan de strenge controles op verlichting door de politie, werd dit jaar extra aandacht besteed aan verkeerslessen voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Juist in deze doelgroep vallen veel slachtoffers door het niet- of niet juist gebruiken van fietsverlichting. Alle scholen ontvingen onder andere een lesbrief fietsverlichting en alle scholieren werden uitgenodigd mee te doen met de grote prijsvraag Arrive Alive!

Tijdens de actieperiode zijn in heel Brabant ruim 6000 boetes uitgedeeld. Dat hadden er meer kunnen zijn, maar de politieacties vanwege de stroeve cao-onderhandelingen maakten dat veel politieteams na de jaarwisseling publieksvriendelijke acties hebben gevoerd. In plaats van bekeuringen zijn daarom massaal waarschuwingen gegeven.