Ingezonden persbericht


Het huis van de poezie 2008

donderdag 31 januari 2008, Geldmuseum, Utrecht / 20.00 - 00.00 uur

Na een succesvolle proefeditie in 2007 opent Het Huis van de Poëzie op Landelijke Gedichtendag 2008 voor de tweede keer haar deuren. Dit jaar in het Geldmuseum, waar het publiek al dwalende door de vele kamers van de voormalige Rijksmunt de meest uiteenlopende dichters tegenkomt.

Eén avond lang zijn in het Geldmuseum voordrachten van onder anderen Simon Vinkenoog, Jean Pierre Rawie, Tonnus Oosterhoff, Lévi Weemoedt, Ruth Lasters, Ilja Leonard Pfeijffer, Edward van de Vendel, Julien Holtrigter, Ester Naomi Perquin, Gijs ter Haar en Luuk Gruwez te zien en horen. Initiatiefnemer Ingmar Heytze: "Er zijn nauwelijks festivals waar zowel publieksfavorieten, geheimtips, podiumdichters, veelbelovende debutanten, gecanoniseerde dichters en slammers één podium delen. Dat is precies het punt waarop het Huis van de Poëzie zich wil onderscheiden van alle andere literaire evenementen; het Huis van de Poëzie heeft vele kamers."

Daarnaast is er een Poëtisch Spreekuur voor mensen met literaire of inspiratiegerelateerde klachten, een Internationale Kamer en de Collegezaal met poëziegerelateerde lezingen. Prof. dr. Wiljan van den Akker presenteert zijn poëziedebuut De Afstand, er zijn muzikale voordrachten van onder anderen Alfred Schaffer en Peter van der Linden en er is de mogelijkheid om te kijken waar de munten van Nederland geslagen worden - want de vaste opstelling van het museum is uiteraard ook te zien.

De voorverkoop voor het Huis van de Poëzie start zeer binnenkort, houd hiervoor de website in de gaten. Kijk ook op www.huisvandepoezie.nl voor het programma en nieuws.

Noot aan de redactie: Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sanne den Adel: 06 105 10888 / sanne@slau.nl Het Huis van de Poëzie wordt georganiseerd door de SLAU en is een initiatief van Ingmar Heytze en Ari Doeser. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het Geldmuseum, de Gemeente Utrecht en het Ministerie van OC&W.

Bijgevoegd: afbeelding locatie (De Munt).

Met vriendelijke groet,
Namens het Huis van de Poëzie en Sanne den Adel,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl