Openbaar Ministerie

Symposium Aanpak Veelplegers Groningen op 31 januari 2008

Groningen, 14 januari 2008

Op dit symposium staat de aanpak van veelplegers in Groningen centraal en zal mr. J. Eland, hoofdofficier van Justitie, het eerste exemplaar van het Handboek Veelplegers aan mevrouw mr. N. Albayrak, staatssecretaris van Justitie overhandigen.

Groningen kent een lange historie in de aanpak van veelplegers. Door de jaren heen is men het belang hiervan steeds meer gaan inzien. In de huidige aanpak werken politie, reclasseringsorganisaties, het gevangeniswezen, en het OM binnen het AJB samen met gemeenten steeds nauwer samen om de problemen die veelplegers met zich meebrengen beheersbaar te maken en te houden.

Donderdag 31 januari 2008

Maar weet iedereen wat de Groningse aanpak van veelplegers inhoudt? Wat levert het nu precies op? Wat zijn de kritische succesfactoren? Zijn er nog knelpunten, die opgelost moeten worden, en zo ja welke? Wat kunnen partners doen om hun werk en onderlinge samenwerking (nog) beter te laten verlopen? Deze en nog vele andere vragen komen aan de orde tijdens het Symposium Aanpak Veelplegers Groningen op donderdag 31 januari 2008 in Groningen

Overhandiging Handboek Veelplegers aan mevrouw Albayrak

Tijdens het symposium overhandigt hoofdofficier van justitie, mr. J. Eland het eerste exemplaar van het Handboek Veelplegers aan mevrouw mr. N. Albayrak, staatssecretaris van Justitie. Dit handboek is speciaal voor de aanpak van veelplegers in Groningen opgesteld.

Workshops

Het symposium biedt de deelnemers de gelegenheid om in de workshops dieper in dieper in te gaan op een vijftal themaâs:
* De veelplegeraanpak in Engeland en Wales: inspiratiebron voor Groningen?

* ISD, waarom geen maatregel ter voorkoming van stelselmatig daderschap?

* De rol van de (forensische) psychiatrie bij de aanpak van veelplegers

* De rol van gemeenten bij de veelplegeraanpak
* Aanpak veelplegers en het (Groninger) veiligheidshuis

Genodigden

Voor het symposium zijn uitgenodigd alle medewerkers van de samenwerkende ketenpartners die op een bepaalde manier bij de aanpak van veelplegers zijn betrokken.

Media

De media zijn van harte uitgenodigd om bij het symposium aanwezig te zijn. Voor een uitgebreid programma en aanmeldingen, kunt u contact opnemen met Karin Hoving, Communicatie assistent, telefoon 050 316 6261 of e-mail k.hoving@om.nl.