Ingezonden persbericht


Persbericht 15 januari 2008

Beatrix
70 welbestede jaren
De momenten die zijzelf nooit zal vergeten...

Samengesteld door
Evert Santegoeds
Hoofdredacteur Privé en royaltyspecialist
Schitterende gebonden editie met ruim 90 fullcolourfoto's (exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat)

Zeventig welbestede jaren zijn koningin Beatrix niet aan te zien. Op 31 januari 2008 is het precies zeventig jaar geleden dat zij in Soestdijk ter wereld kwam. Haar geboorte was het begin van een veelbewogen leven, waarin zoveel gebeurde dat het zich niet eenvoudig laat navertellen. Zij kende geluk, liefde, maar ook oorlog, problemen, ziekte en verdriet. Dat haar leven desondanks goed in kaart te brengen is, mag echter geen wonder heten. Al sinds haar geboorte is zij de meest gefotografeerde vrouw van Nederland. Haar jeugd, verlovingstijd, huwelijk, moeder-schap en natuurlijk sinds 1980 haar regeringsperiode zijn steeds door een leger fotografen op de voet gevolgd.

De zeventig jaren Beatrix die in dit boek worden beschreven, zijn welbestede jaren voor haar volk en ons vaderland geweest. Voor dit unieke boek zocht Evert Santegoeds, royaltyspecialist en hoofdredacteur van weekblad Privé, in de koninklijke archieven van hof- en persfotografen. Hij selecteerde de mooiste foto's uit zeventig jaar Beatrix en voorzag ze - met veel oog voor detail - van sprankelende, ontroerende en soms zelfs onthullende bijschriften die van Beatrix - 70 welbestede jaren zoveel méér maken dan een traditioneel 'koninklijk leven in beeld'!

In Beatrix - 70 welbestede jaren wordt o.a. aandacht besteedt aan:


* De Watersnoodramp

* Beatrix 18 jaar

* Een koninklijk paar

* Geboorte van een kroonprins

* Klaar voor de troon

* Koninginnedag nieuwe stijl

* En dan is er Màxima...

* De dood van Claus

* Een toekomstige koningin

* Afscheid van Juliana

* Staatsbezoeken

Prijs ¤ 6,99

Beatrix - 70 welbestede jaren is vanaf 22 januari exclusief verkrijgbaar bij Kruidvat. Voor het aanvragen van een recensie - exemplaar en meer informatie kunt u contact opnemen met:

Kruidvat
José Mes (pr - manager)
pr@eu.aswatson.com
Tel: +31-(0)318 579 111

Foreign Media Books
Jochem Bouwens (pr - manager)
j.bouwens@foreignmediabooks.com
Tel: +31-(0) 6 50 28 63 98