Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Donderdag 31 januari 2008:
Inloopavond Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht

BARENDRECHT (donderdag 17 januari) - De gemeente Barendrecht organiseert op donderdag 31 januari een inloopavond over de Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht. Bezoekers kunnen tussen 19.30 en 21.00 uur binnenlopen in het Barendrechtse gemeentehuis. Tijdens de avond zijn deskundigen aanwezig die antwoord kunnen geven op vragen. Eveneens hangen er tekeningen met daarop de plannen voor de Zuidrand van Barendrecht. De gebiedsvisie is tot stand gekomen om de groene ruimte aan de zuidkant van Barendrecht en de cultuurhistorische waarden langs de Noldijk, Achterzeedijk en Koedood te beschermen. Verder is het de bedoeling om de groene en recreatieve kwaliteiten van het gebied daar waar mogelijk te versterken en uit te breiden. Maar ook de ontwikkeling van het Waalbos aan de ene kant en de 600 ha compensatiegroen voor de tweede Maasvlakte aan de andere kant vormen een belangrijke aanleiding voor de totstandkoming van de gebiedsvisie.

De Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht is opgesteld door stedenbouwkundig bureau RBOI. De Zuidrand van Barendrecht is daarin opgedeeld en per deelgebied worden aanbevelingen gedaan. De visie geeft aan welke ontwikkelingen er wel en niet in het gebied gewenst zijn. De realisatie van de visie is overigens in zeer grote mate afhankelijk van particuliere initiatieven. De gemeente hoopt dan ook met dit document initiatieven uit te lokken. Momenteel worden ontwikkelwensen voor het gebied aangehouden. De gemeente wil pas concreet op ontwikkelwensen ingaan, wanneer er minimaal een visie ligt waaraan verzoeken getoetst kunnen worden. Uiteindelijk wordt de visie uitgewerkt in een bestemmingsplan.

Inspraak
De Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht is op 8 januari behandeld in de commissie Ruimte en vrij gegeven voor inspraak. De officiële inspraaktermijn van 6 weken duurt van 31 januari tot 14 maart. De Gebiedsvisie Zuidrand Barendrecht ligt vanaf 21 januari tot 14 maart ter inzage in het gemeentehuis en is dan tevens te vinden op www.barendrecht.nl. Bewoners uit het gebied ontvangen volgende week een uitnodiging voor de inloopavond op 31 januari.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht