PvdA Rotterdam


Jongeren themaraad

Do 17 Jan 2008 - Ina Chabot
Jongeren themaraad

Het zit er bijna op. De voorbereiding van de themaraad die in Noord gehouden wordt voor en met jongeren is zo goed als rond.

Op 31 januari worden de deuren open gezet van het gebouw de Banier in de Banierstraat 1 en zijn alle jongeren tussen de 13 en 25 jaar welkom om samen met deelraadsleden te praten over verwachtingen, talenten, knelpunten en oplossingen, ideeën en plannen die allemaal te maken hebben met hen zelf en de buurt waarin ze wonen. Tussen al dat gepraat door zijn er boeiende optredens te zien.

De Partij van de Arbeid heeft in de raad dit initiatief genomen om twee belangrijke redenen.

1) In Noord wonen net als in de rest van de stad een heleboel jongeren die positieve aandacht verdienen.

2) In 2009 is Rotterdam Europese jongeren hoofdstad en daar spelen we graag tijdig op in.

In maart worden de eerste plannen uit de deelgemeentes al op het stadhuis verwacht en dus starten we met een eerste participatieronde waar rijp en groen de ideeën kan spuien.

De Jeugd heeft de toekomst, daar geloven we in. Dan moet je wel met je talenten kunnen woekeren vindt onze PvdA fractie. En plannen die geënt zijn op behoeftes van jongeren zelf hebben een grotere kans van slagen daar zijn we ook van overtuigd. We hopen daarom veel jongeren te ontmoeten op de themaraad en samen een goede start te maken.

Ina Chabot
Fractievoorzitter PvdA deelgemeente Noord

Voor meer informatie over het programma en waar en hoe je je kan opgeven zie de website van de deelraad: www.deelraadnoord.nl