Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Werkconferentie 'Ambtenaar van de toekomst' in Haagse Kurhaus

21 januari 2008

Het ministerie van BZK organiseert op 31 januari 2008 een werkconferentie over de `Ambtenaar van de toekomst'. Centraal op deze bijeenkomst staat de vraag: Wat voor werknemers heeft de overheid straks nodig en hoe slaagt de overheid erin die aan te trekken?

Deelnemers zijn (top)ambtenaren, wetenschappers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven. Samen met 250 (top)ambtenaren, wetenschappers en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven worden de deelnemers uitgedaagd te onderzoeken met welke spanningen en dilemma's de ambtenaar van de toekomst te maken krijgt. Wat is de werkwijze en communicatie van de toekomstige ambtenaar? Hoe binden en boeien we toekomstige medewerkers? Hoe kunnen we optimaal profiteren van diversiteit? En hoe ziet het publiek leiderschap van de toekomst eruit?

Aan de conferentie zullen onder meer bijdragen: Minister Ter Horst, Trendwatcher Adjiedj Bakas, senator Klaas de Vries, auteur van `het nieuwe werken' Dik Bijl (Microsoft), prof. dr. Bram Steijn, prof. dr. Aukje Nauta (Randstad), Secretaris-Generaal Jan Willem Holtslag (BZK), het diversiteitsnetwerk o.l.v. Twijnstra Gudde, Jan Willem Weck (Directeur Generaal Algemene Bestuursdienst).

ambtenaar van de toekomst doet vanuit strandstoel zijn werk (33 Kb)

Naar boven

Zie ook
Zie het origineel



* Ambtenaar van de toekomst
---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties