Ingezonden persbericht


donderdag 31 januari - 20.00-00.00 - Geldmuseum Utrecht (Rijskmunt) - Leidseweg 90 - toegang 10,-/7,50 - reserveren: info@huisvandepoezie.nl of kaarten via de voorverkoopadressen

www.huisvandepoezie.nl

SLAU presenteert tgv Landelijke Gedichtendag 2008: Het Huis van de Poëzie dat voor de tweede keer haar deuren opent. Dit jaar in het Geldmuseum, waar het publiek al dwalend door de vele kamers van de voormalige Rijksmunt de meest uiteenlopende dichters (zo'n 30 in totaal) tegenkomt.

Eén avond lang zijn in het Geldmuseum voordrachten van onder anderen Simon Vinkenoog, Jean Pierre Rawie, Tonnus Oosterhoff, Lévi Weemoedt, Ruth Lasters, Ilja Leonard Pfeijffer, Edward van de Vendel, Julien Holtrigter, Ester Naomi Perquin, Gijs ter Haar en Luuk Gruwez te zien en te horen. " Er zijn nauwelijks festivals waar zowel publieksfavorieten, geheimtips, podiumdichters, veelbelovende debutanten, gecanoniseerde dichters en slammers één podium delen. Dat is precies het punt waarop het Huis van de Poëzie zich wil onderscheiden van alle andere literaire evenementen; het Huis van de Poëzie heeft vele kamers." Aldus Initiatiefnemer Ingmar Heytze.

Ook is er een Poëtisch Spreekuur voor mensen met literaire of inspiratiegerelateerde klachten, een Internationale Kamer en de Collegezaal met poëziegerelateerde lezingen. Wiljan van den Akker presenteert zijn poëziedebuut De Afstand, er zijn muzikale voordrachten van onder andere Alfred Schaffer en Peter van der Linden en er is de mogelijkheid om te kijken waar de munten van Nederland geslagen worden - want de vaste opstelling van het museum is uiteraard ook te zien.

Kaarten voor het Huis van de Poëzie zijn te verkrijgen bij de volgende voorverkooppunten, allen te Utrecht: het Geldmuseum (Leidseweg 90), Boekwinkel Savannah Bay (Telingstraat 13), het Louis Hartlooper Complex (Tolsteegbrug 1) en Boekhandel Bijleveld (Janskerkhof 7), Reserveren kan via info@huisvandepoezie.nl. Kaarten zijn ook verkrijgbaar op de avond zelf bij de kassa van het Geldmuseum.

Het Huis van de Poëzie wordt georganiseerd door de SLAU en is een initiatief van Ingmar Heytze en Ari Doeser. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, het Geldmuseum, de Gemeente Utrecht, het Prins Bernhard Cultuurfonds, het KF Hein Fonds, de ING Bank en het Ministerie van OC&W.

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Sanne den Adel: sanne@slau.nl.This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it