Gemeente Veere


Jeugdraad in Veere

Eerste bijeenkomst op 31 januari in het gemeentehuis van 16.30 uur.

Officiële installatie om 19.30 uur.

Ongeveer twaalf jongeren uit onze gemeente gaan de kar trekken voor de Jeugdraad Veere. Een startgroepje met deelnemers tussen de 12 en 24 jaar uit Biggekerke, Serooskerke, Meliskerke, Aagtekerke en Oostkapelle is al met een opzet en ideeën aan de slag gegaan. Het resultaat is een eigen kort en duidelijk reglement en een officiële verordening waardoor er een garantie ligt dat de Jeugdraad Veere door de gemeente serieus genomen kan en gaat worden. Dat betekent zelfs dat de Jeugdraad officieel geinstalleerd wordt door de gemeenteraad.

Dit gebeurt op donderdag 31 januari in het gemeentehuis in Domburg.

Niet alleen officieel (om ongeveer 19.30 uur) maar ook feestelijk met een hapje en een drankje (vanaf 16.30 uur). De jeugdraad Veere kan en moet nog groeien. Meer leden dus.... en het liefst uit de dorpen die nog niet zijn vertegenwoordigd. De Jeugdraad Veere kan nog groeien tot in ieder geval 19 leden. Meer jongeren zijn welkom, want er kunnen ook werkgroepjes komen!

Woon je in Domburg, Grijpskerke, Koudekerke, Westkapelle, Zoutelande of Veere en heb je serieuze interesse ook mee te doen dan ben je met je vriend(in) welkom om 16.30 uur in het gemeentehuis in Domburg!

Gaat de gemeente iets voor jongeren doen dan zullen ze in de toekomst eerst bij die jeugdraad aankloppen voor een advies met de vraag om mee te denken. Maar daarnaast heeft de jeugdraad een eigen budget waar ze leuke, interessante en zinvolle dingen zelf kan organiseren.

Vergaderen?..... Daar zit niemand echt op te wachten. Er ligt wel een afspraak met de gemeente dat de Jeugdraad minsten zes keer per jaar bij elkaar komt. Voor de rest is het vooral dingen bedenken en ook doen! Dat vergaderen valt dus best mee. De Jeugdraad Veere komt bij elkaar in het gebouw van de Stichting Welzijn in Oostkapelle. Vervoer is te regelen en als er dan vergaderd moet worden is dat niet al te lang!