Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Vergadering deelraad 31 januari 2008

Donderdag 31 januari 2008 vergadert de deelraad Feijenoord vanaf 20.00 uur in de raadszaal van het deelgemeentekantoor aan de Maashaven O.z. 230. Bewoners en belangstellenden zijn van harte welkom.

Agenda

1. Opening en vaststellen agenda door voorzitter
2. Herdenking van de heer Martin Frenk
Op 23 december is de heer Frenk plotseling overleden. De heer Frenk was lid van de fractie van de PvdA. Voorzitter Dagmar Oudshoorn zal de heer Frenk met enkele woorden herdenken.
3. Mededelingen

4. Vragenhalfuur
Dit agendapunt is bedoeld om de leden van de deelraad gelegenheid te geven tot het stellen van vragen aan de leden van het dagelijks bestuur over actuele onderwerpen die spelen in de deelgemeente. (tijdsduur maximaal 30 minuten)

5. Besluiten die naar de mening van het presidium als hamerstuk kunnen worden afgedaan:

1 Vaststellen verslag en besluitenlijst 18 december 2007
2 Lijst aangenomen moties

3 Lijst ingekomen stukken

4 Toezeggingenlijst
(tijdsduur ca. 5 minuten)

6. Afleggen ambtseed plaatsvervangend griffier Alle ambtenaren die in dienst komen van een deelgemeente in Rotterdam leggen de ambtseed af ten overstaan van het dagelijks bestuur. Medewerkers van de griffie worden aangesteld door de deelraad en leggen dan ook de ambtseed af in handen van de voorzitter van de deelraad ten overstaan van de deelraad. (tijdsduur ca. 5 minuten)

7. Presentatie en implementatie buurtpreventie De deelraad zal een presentatie krijgen van buurtpreventie. Daarna zal de portefeuillehouder een toelichting geven over de implementatie hiervan in deelgemeente Feijenoord. (tijdsduur ca. 30 minuten)

8. Fietspad Maashavenkade
Het huidige fietspad aan de Maashavenkade voldoet, in de ogen van GroenLinks, niet aan de normen die hieraan gesteld moeten worden. De fractie heeft dit in de commissie Vreewijk Katendrecht aan de orde gesteld. De fractie van GroenLinks wil de raad middels een motie om een uitspraak vragen. (tijdsduur ca.10 minuten)
9. Jeugd Veiligheid Actieprogrammas
Het dagelijks bestuur heeft voor de wijken Afrikaanderwijk, Bloemhof, Hillesluis en Katendrecht plannen opgesteld om de wijken veiliger te maken. Deze plannen zijn specifiek gericht op de jeugd. De deelraad wordt verzocht in te stemmen met deze plannen. (tijdsduur ca. 20 minuten)

10. Stappenplan professionalisering SWF
De deelraad heeft al eerder ingestemd met de professionalisering van SWF. Het dagelijks bestuur heeft een stappenplan opgesteld om te komen tot professionalisering van SWF. De deelraad wordt dit plan ter informatie voorgelegd.(tijdsduur ca. 20 minuten)
11. Welstandsparagraaf European Chinese Centre De deelraad wordt verzocht in te stemmen met de welstandsparagraaf voor het nieuw te ontwikkelen European Chinese Centre in Katendrecht. (tijdsduur ca. 10 minuten)

12. Begrotingswijziging 2008 1
Het dagelijks bestuur stelt een begrotingswijziging voor als gevolg van eerdere besluitvorming in de deelraad. De deelraad heeft het budgetrecht en wordt gevraagd in te stemmen met het actueel maken van de begroting. (tijdsduur ca. 10 minuten)
13. Rondvraag en sluiting

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met de griffie van de deelgemeente Feijenoord, via telefoonnummer (010) 291 63 56.

Voor de volledige stukken kunt kijken onder het kopje "Politiek/bestuursinformatie" BIS
De tijdsduur is bedoeld als richtlijn. Agendapunten kunnen in de praktijk langer of korter duren dan staat aangegeven.