Gemeente Goes

Opening tentoonstelling '1953 De Ramp 2008'

Op donderdag 31 januari 2008 vindt om 20.00 uur de officiële opening van de tentoonstelling `1953 De Ramp 2008' plaats. De opening wordt gehouden in het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan 2, in Goes. De tentoonstelling is tijdens kantooruren tot eind februari te bezichtigen.

Samenwerking gemeentearchieven Goes en Noord-Beveland, Ostrea Lyceum en Pontes scholengroep

Dit jaar is het 55 jaar geleden dat de watersnoodramp Zuidwest-Nederland trof. De gemeentearchieven van Goes en Noord-Beveland besteden in samenwerking met de leerlingen en docenten van het Ostrea Lyceum en de Pontes Scholengroep (locatie Het Goese Lyceum) in de maanden januari en februari uitgebreid aandacht aan de ramp in de vorm van een tentoonstelling. De leerlingen hebben maquettes gemaakt, foto's en animatiefilms vervaardigd, gezorgd voor een modeshow en aandacht besteed aan het hedendaagse watermanagement. De gemeentearchieven zorgen voor een fototentoonstelling, inclusief filmbeelden uit 1953.

Aandacht voor onderwijs

Voor het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs bestaat er de mogelijkheid om gastlessen in het Stadskantoor te krijgen, dan wel in de schoollokalen van de school zelf. Daarnaast wordt er op de internetsites van de gemeentearchieven een interactief gebeuren voor de schooljeugd ontwikkeld. Op 31 januari 2008 zal dat operationeel zijn. Ga naar www.goes.nl en klik door naar gemeentearchief of naar www.noord-beveland.nl.

Openingsavond

De tentoonstelling wordt geopend door de heer F.K. Hamelink, lid van Gedeputeerde Staten. Organisaties en personen die verder een bijdrage leveren aan de openingsavond zijn de burgemeester van Goes, drs. D.J. van der Zaag, het vocaal ensemble Cantare, Jules Geirnardt (weerman Omroep Zeeland) en leerlingen van het Ostrea Lyceum en de Pontes Scholengroep.