Gemeente Zwolle

31 januari 2008: (On)Beperkt Meedoen in Zwolle; Publiek debat over handicap & maatschappij

Datum uitgave persbericht: 01/23/2008

Onder de noemer `(on)Beperkt Meedoen in Zwolle' organiseert de Zwolse Gehandicaptenraad in samenwerking met de Taskforce Handicap & Samenleving en de gemeente Zwolle op donderdag 31 januari 2008 een groot, publiek debat over de deelname van mensen met een handicap aan de maatschappij. Het doel van dit breed opgezette debat is om extra aandacht te vragen voor de positie van gehandicapten in de Zwolse samenleving. Aan het debat zal worden deelgenomen door diverse maatschappelijke organisaties en de lokale politiek. Ook bewoners zijn van harte welkom om het debat bij te wonen. Hun mening en input wordt op prijs gesteld.

Voorzieningen voor gehandicapten beperken zich niet tot zorginstellingen, bejaarden- of ziekenhuizen. Ook maken mensen met een beperking gebruik van de openbare weg, winkels, sportverenigingen enzovoort. Tijdens het debat komen de knelpunten waar mensen met een handicap in het dagelijks leven mee te maken hebben uitgebreid aan de orde. Op een verrassende en creatieve manier zal het Nederlands Debat Instituut, dat de bijeenkomst leidt, aan de hand van een aantal thema's de problematiek verkennen. Uiteindelijk moet dit leiden tot voorstellen voor concrete oplossingen. Na het debat is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten.

Aanvang: 19.30 uur
Einde: 21.30 uur
Locatie: Burgerzaal, stadhuis (Grote Kerkplein 15)

Aanmelden

Wie het debat wil bijwonen, kan zich uiterlijk woensdag 30 januari 2008 opgeven bij het secretariaat van de Zwolse Gehandicaptenraad. Telefoon: (038) 421 60 50, e-mail: zgr@travers.nl

Vragen?

Heeft u vragen? Wilt u meer weten over het debat? Neem dan tijdens kantoortijden telefonisch contact op met de Zwolse Gehandicaptenraad, de heer Willem van Halem, beleidssecretaris (038) 421 60 50. U kunt ook contact opnemen met de heer Marc Stevens, afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling gemeente Zwolle, telefoon (038) 498 22 12.

Bron: afdeling Communicatie
Datum van 23-01-2008 tot 22-02-2008