Gemeente Rotterdam

De commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer vergadert op donderdag 31 januari, vanaf 9.30 uur in het stadhuis. Aan de orde komen o.a. veiligheid in stad en haven, Wet Werk en Bijstand en Buslijn 77.

De commissie spreekt opnieuw over buslijn 77. In een brief legt verantwoordelijk wethouder Baljeu uit dat deze buslijn niet terugkomt zoals de gemeenteraad had gevraagd in de motie-De Kleijn die in november 2007 werd aangenomen. Wel is er een aantal verbeteringen aangebracht in de dienstregeling voor 2008 en worden voor 2009 verdere verbeteringen in het vooruitzicht gesteld.

Daarna komt het beleid aan de orde voor de externe veiligheid in Stad en Haven. In een strategienotitie staat welke risico's aanvaardbaar worden geacht bij de opslag en het vervoer van gevaarlijke stoffen. De nieuwe marktverordening staat voor de tweede keer op de agenda waarbij aan de orde komt hoe de gemeente ervoor wil zorgen dat er een divers brancheaanbod blijft op de weekmarkten. Tenslotte bespreekt de commissie onder andere de in- en uitstroomcijfers van de Wet Werk en Bijstand (WWB) uit het derde kwartaal 2007.