Gemeente Valkenswaard

Informatieavond voorontwerpbestemmingsplan "Taxandria en omgeving"

Informatieavond voorontwerpbestemmingsplan "Taxandria en omgeving"

Er is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld voor de invulling van het gebied Taxandria en omgeving. Het plangebied omvat het gebied globaal gelegen tussen de Van de Venstraat, Weteringstraat en de Vlasakker en bedrijventerrein Schaapsloop I. Op deze locatie bevinden zich nu een basisschool, een verzorgingshuis, seniorenflats, dierenparkje, trapveldje, een kantine van de duivenvereniging en een bouw- en opslagplaats voor het bloemencorso. Voor het plangebied heeft de gemeente Valkenswaard samen met Stichting Valkenhof, RK basisschool De Vlaswiek/schoolbestuur SKOZOK en Woonbedrijf een stedenbouwkundig inrichtingsplan laten maken. Dat inrichtingsplan is een vervolg op de in 2006 vastgestelde gebiedsvisie voor deze locatie.

Voor basisschool De Vlaswiek zal nieuwbouw worden gepleegd. Het is de bedoeling om een zogeheten brede school te realiseren, met daarin kinderopvang, een peuterspeelzaal en huisvesting voor buurtvereniging D'n Ark. Ook Stichting Valkenhof (Taxandria) en Woonbedrijf (seniorenflats) hebben grootscheepse renovatie- c.q. nieuwbouwplannen.

Naast het verbeteren van de sociaal maatschappelijke functie door middel van goede huisvesting op deze plek, wil de gemeente ook de scheiding tussen wonen en industrie kwaliteit geven (inclusief de bouwplaats voor het bloemencorso, het trapveldje en het dierenparkje). Om de gewenste (her) invulling van het gebied te kunnen realiseren wordt nu een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Binnen de juridisch-planologische regeling in dit plan kan het stedenbouwkundig plan worden uitgewerkt en gerealiseerd.

Terinzagelegging en informatiebijeenkomst

Het voorontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 31 januari tot en met woensdag 5 maart 2008 voor iedereen ter inzage in de informatiehoek in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard aan De Hofnar 15. De stukken zijn vanaf 31 januari ook in te zien op deze website.

Op maandag 18 februari 2008 organiseert de gemeente een informatieavond over het voorontwerpbestemmingsplan "Taxandria en omgeving". De avond wordt gehouden in zaal Darius aan de Frans van Beststraat 1 te Valkenswaard en begint om 19.30 uur. Direct omwonenden van het plangebied en belanghebbenden ontvangen binnenkort een brief van de gemeente met een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst. De informatieavond is ook toegankelijk voor andere belangstellenden.

Informatie en indienen zienswijze

Informatie met mondelinge toelichting over het
voorontwerp-bestemmingsplan is te verkrijgen bij het team Beleid en Strategie (ruimtelijke ordening). Daarvoor dient echter vooraf een afspraak gemaakt te worden.

Tijdens de terinzagelegging van vijf weken - dus tot en met 5 maart 2008 - kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard, zijn of haar zienswijze naar voren brengen over het voorontwerpbestemmingsplan. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze dient u op voorhand contact op te nemen met mevrouw E. Gans of mevrouw C. Evers, team Beleid en Strategie (ruimtelijke ordening), beiden bereikbaar via telefoonnummer 040-2083678, of de heer M. van den Boomen, projectleider van het Taxandriagebied, bereikbaar via telefoonnummer 040-2083636.