Gemeente Utrecht

Nieuwe multifunctionele accommodatie in Kanaleneiland / Transwijk

Eerste paal 'Nieuw Welgelegen'

De 'eerste paal' van de multifunctionele accommodatie 'Nieuw Welgelegen' gaat de grond in. Projectwethouder Harm Janssen geeft met het slaan van deze paal op donderdagmiddag 31 januari het officiële startsein voor de bouw. 'Nieuw Welgelegen' wordt een visitekaartje voor de wijk en een plek waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, leren en sporten.

'Nieuw Welgelegen' vloeit voort uit een initiatief van de Stichting Sportzaal Welgelegen om de sportzaal Welgelegen om te vormen tot een complex met ruimte voor zowel georganiseerde als ongeorganiseerde sport als gelegenheid voor feesten en culturele activiteiten. In de nieuwe accommodatie worden sport, onderwijs, cultuur en welzijn onder een dak samengebracht. Vanaf eind 2009 kunnen wijkbewoners, scholieren, actieve sporters en bedrijfsleven gebruik maken van de multifunctionele faciliteiten van het complex.

De diverse samenwerkingspartners zullen straks ieder voor zich, en in nauwe samenwerking met elkaar, hun activiteiten en diensten aanbieden. Het gaat hierbij om sport zowel binnen als buiten, onderwijs gericht op de beroepskolom VMBO-MBO, geïntegreerde jeugdzorg en tal van cultureel/ maatschappelijke activiteiten.

Het project 'Nieuw Welgelegen' is een samenwerkingsverband tussen de Gemeente Utrecht (Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling), de Stichting Sportzaal Welgelegen, het Delta College (VMBO school), ROC ASA (MBO school), Vereniging Sport Utrecht (belangenorganisatie top- en breedtesport regio Utrecht), de Leo Stichting Groep (jeugdzorg) en Omnivereniging Zwaluwen Utrecht 1911 (voetbal, tennis en biljart).