Tweede Kamer der Staten Generaal

RONDETAFELGESPREK COMMISSIE ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP OVER POPMUZIEK IN NEDERLAND

De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap organiseert op donderdag 31 januari 2008 van 14:00 uur tot 16:15 uur een rondetafelgesprek over popmuziek in Nederland. Het rondetafelgesprek is openbaar en heeft plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

De commissie heeft diverse organisaties, die een belangrijke rol spelen in de Nederlandse popmuziek, uitgenodigd om deel te nemen aan het gesprek. Gespreksonderwerpen zijn onder andere de economische kracht van de popmuziek, de kwaliteit, hoorbaarheid en mogelijkheid tot optreden en de infrastructuur van het genre. De brief van minister Plasterk over popmuziek d.d. 25 januari 2008 wordt tevens bij het rondetafelgesprek betrokken.

Gedurende de middag verzorgt de Ringtone Society meerdere optredens in de vorm van parlementaire ringtones. Deze optredens worden geïmproviseerd op basis van de gesprekken die plaatshebben. Yoast (Joost Oskamp), een popartiest die deelneemt aan het rondetafelgesprek, sluit de middag af met een optreden.

Delegatie van de Tweede Kamer:

Dhr. Van de Camp (voorzitter, CDA)
Mw. Vroonhoven-Kok (CDA)
Dhr. Leerdam (PvdA)
Mw. Gerkens (SP)
Dhr. Van Leeuwen (SP)
Dhr. Nicolaï (VVD)
Mw. Peters (GroenLinks)
Dhr. Van der Ham (D66)

Delegatie van de Nederlandse popmuziek die is uitgenodigd:

Music Managers Forum Nederland (Jacco van Lanen)
Productiehuis Oost-Nederland (Rob Kramer)
Poppodium 013 (Guus ten Hove)
Buma Cultuur (Jerney Kaagman)
Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (Berend Schans) Nederlandse Vereniging van Platenproducenten en Importeurs van beeld- en geluidsdragers (Wouter Rutten)
Popartiest Yoast (Joost Oskamp)
Belangenvereniging Dance (Corné Bos)