Gemeente Schiedam


Januari

De gemeenteraad vergadert

30 januari 2008

Op donderdag 31 januari 2008 vergadert de gemeenteraad. Deze vergadering vindt plaats vanaf 21.00 uur in de Aleidazaal van het Stadskantoor.

Voorafgaand aan deze raadsvergadering vindt van 20.00 uur tot 21.00 uur een presentatie plaats over het eindrapport van de Verkenningscommissie Jeugdbeleid.

De raadsvergadering en de presentatie zijn live te zien via Look TV en via de website van de gemeente Schiedam.

Tijdens de raadsvergadering komt onder andere aan de orde:

Milieueffectrapport (MER) Schieveste
De raad wordt voorgesteld de MER Schieveste vast te stellen. In 2007 is de MER al in Het Stadserf toegelicht. De MER is noodzakelijk omdat Schieveste gebouwd wordt in een milieugevoelige omgeving, waardoor speciale maatregelen nodig zijn om overlast door luchtverontreiniging en lawaai te voorkomen.

Op de raadsagenda staan A- en B-stukken. A-stukken zijn stukken waarmee de raadscommissie unaniem heeft ingestemd en waarover in principe geen discussie meer plaatsvindt; de raad hoeft nog slechts te besluiten (hamerstukken). B-stukken zijn voorstellen waarover geen overeenstemming is en waarover de beraadslagingen nog moeten worden voortgezet (bespreekstukken). Meer informatie over deze stukken kunt u vinden op deze gemeentepagina onder het kopje De commissies hebben vergaderd. Incidenteel gebeurt het dat overeenstemming is over een voorstel maar dat het belang van de zaak inhoudelijke behandeling in de raadsvergadering vergt (historische beslissingen).

Tijdens de raadsvergaderingen kan gebruik gemaakt worden van het spreekrecht. Burgers kunnen gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woord voeren over op de agenda vermelde B-stukken (bespreekstukken).
Voor het spreekrecht kan men zich aanmelden tot 48 uur voor de aanvang van de vergadering bij de griffier van de gemeente Schiedam, dhr. J. Gordijn, tel. 010-2465788