Persberichten 31/01 ochtend

Regio, 31-01-2008

Sassenheim Inbraak in woning, sieraden gestolen De politie is een onderzoek gestart naar een inbraak in een woning aan de Baron van Heemstralaan. De bewoners die thuis waren hebben de bewoners gestoord, maar constateerden alsnog dat er sieraden waren weggenomen. Op woensdag 30 januari, rond 19.15 uur, hoorden de bewoners die beneden in de woning waren geroezemoes op de bovenverdieping. De bewoners maakten kabaal en liep naar boven, waarop de daders er vandoor gingen. Vermoedelijk zijn de verdachte in een auto gestapt en weggereden. De bewoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De politie vraagt getuigen die de verdachten hebben zich te melden bij de politie van Sassenheim via 0900-8844.

Leiden Aanhouding na inbraak in bedrijf De politie heeft een 33 jarige Leidenaar aangehouden nadat ingebroken had in een bedrijf aan de Ir Driessenstraat. De politie kreeg op woensdag 30 januari, rond 00.30 uur, de tip van een melder dat er iemand het pand was ingegaan. De politie trof de verdachte in het pand aan.

Leiden Zakkenroller aangehouden na alert optreden winkelmedewerkster Een medewerkster van een winkel aan de Haarlemmerstraat heeft een zakkenroller weten aan te houden. Op woensdag 30 januari, rond 12.50 uur, voelde een klant in de winkel gefriemel aan haar rugtas. Zij zag een vrouw dichtbij haar staan en zag dat haar portemonnee was weggenomen. Zij meldde het incident bij de winkelmedewerkster en samen zetten zij de achtervolging in op de vrouw die de winkel inmiddels had verlaten. In haar vlucht gooide de verdachte de portemonnee van de klant op de grond, maar dat belette de winkelmedewerkster niet om de verdachte alsnog in de kraag te grijpen. De verdachte werd bij aankomst van de politie overgedragen. De verdachte, een 22 jarige vrouw uit Bulgarije, is op het politiebureau ingesloten.

Alphen aan den Rijn Inbraak in woning De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Canadalaan. Op woensdag 30 januari, s middags of in de vroege avond, is er een raam ingetikt waardoor de dader(s) de woning wisten binnen te dringen. Uit de woning is onder andere een laptop weggenomen. De technische recherche van de politie doet in de woning onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

Gouda Insluiping, laptop gestolen Op woensdag 30 januari, vermoedelijk tussen 19.00 uur en 20.00 uur is er een laptop weggenomen uit een woning aan de Egelantierlaan. De bewoners waren thuis, maar hadden geen zicht op de achterdeur die niet afgesloten was. Een dief heeft daarop zijn kans gepakt en heeft uit de woning een laptop kunnen stelen.

Voorkom insluipingen De politie adviseert ramen en deuren waarop geen zicht is af te sluiten. Wanneer het mooi weer is merkt de politie een toename van insluipingen omdat ramen en deuren open kunnen staan voor frisse lucht terwijl de bewoner even boven is. Dieven hebben maar enkele luttele seconden nodig om binnen te dringen en hun slag te slaan.

Schoonhoven Inbraak in woning In een woning aan de Halve Maan in Schoonhoven is op woensdagavond 30 januari ingebroken. Via het kapot maken van een ruit aan de achterzijde wisten de dader(s) de woning binnen te dringen. Het is nog onbekend wat er is meegenomen. De technische recherche doet in de woning onderzoek naar eventueel door de dader(s) achtergelaten sporen.

--- einde berichten ---