Politiebond ACP

25 januari 2008

Open brief aan minister Ter Horst

Categorie: ACP - nieuws, Actueel, Politie in actie , Politiestudenten

Voorzitter Gerrit van de Kamp heeft in een open brief aan minister Ter Horst een reactie gegeven op haar uitspraken in een aantal televisieprogramma's.

Open brief aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties mw. Dr. G. Ter Horst

Leusden, 25 januari 2008

Excellentie,

In de afgelopen weken bent u te gast geweest in diverse televisieprogramma's. Tijdens een aantal van deze programma's hebt u uitspraken gedaan over het CAO-conflict dat u hebt met alle politiemensen in Nederland.

U hebt tijdens de betreffende interviews een aantal malen het politievak vergeleken met andere beroepsgroepen. Met name uw uitspaken over het gemiddelde opleidingsniveau en andere beroepsgroepen waarbij sprake zou zijn van confrontatie met geweld is veel politiemensen in het verkeerde keelgat geschoten.

Uw uitspraken over het respect en waardering voor de politie worden door velen slechts als maatschappelijk gewenste (ant)woorden gezien.

Ik roep u op om dergelijke vergelijkingen niet meer te maken aangezien zij niet stroken met de werkelijkheid en verscherping van het conflict tot gevolg kunnen hebben.

Tot slot roep ik u op om daar waar u terecht zegt dat het werk bij de politie "geen vetpot is" en dat het werk "zwaar en risicovol is", dit te ondersteunen met daden waarbij beloning en perspectief recht doen aan dit mooie vak.

Namens alle politiemensen in Nederland,

Gerrit van de Kamp

Voorzitter ACP

---