D66

D66 één na duurzaamste fractie volgens Jeugdraad

31 januari 2008

De Nationale Jeugdraad heeft een onderzoek gedaan naar de bedrijfsvoering van Tweede Kamerfracties. Uit het onderzoek blijkt dat D66 de één na duurzaamste fractie is. D66-Kamerlid Boris van der Ham: "Een mooie classering! Daaruit blijkt dat we in de praktijk brengen wat we politiek voorstaan!"

Alle Tweede Kamerfracties werden in het onderzoek meegenomen. Welke Kamerleden gebruikten het minste papier, aten het meest biologisch en stapten regelmatig in het openbaar vervoer? Vier fracties bleken het op alle onderzochte punten goed te doen. De Partij voor de Dieren haalde de eerste plaats, op de voet gevolgd door D66. Van der Ham: "Onder D66-ers zijn ook vleeseters, zoals ik zelf. Daar is niets mis mee, zolang je het maar bewust en duurzaam doet. D66 combineert keuzevrijheid en duurzaamheid."

Op nummer drie eindigde de PvdA en daarna Groenlinks. Minder goed scorende partijen waren er uiteraard ook. De Lijst Verdonk gaf zelf al aan bang te zijn "dat wij niet in aanmerking komen voor een duurzaamheidsprijs". Ook de Partij voor de Vrijheid kon geen enkel wapenfeit noemen met betrekking tot een duurzame werkwijze. Bij de SGP zag men gelukkig de humor van hun lage score in, "Elke middag worden wél na de lunch de meeuwen gevoerd!"

---