Gemeente Sint-Michielsgestel


Gemeente en De Kleine Meierij slaan handen ineen voor Vivent De Donk/ De Blauwe Scholk

donderdag 31 januari 2008

De gemeente Sint-Michielsgestel en woningstichting De Kleine Meierij hebben de intentie uitgesproken om samen op te trekken in de ontwikkeling van verzorgingshuis Vivent De Donk en gemeenschapshuis De Blauwe Scholk. Beide partijen spreken hun vertrouwen in elkaar uit en gaan in de maanden februari tot mei aan de slag met een uitgebreid onderzoek naar de haalbaarheid van een zorgcentrum en gemeenschaphuis onder één dak.

Het is een uniek moment om twee grote plannen in Den Dungen samen te laten komen. Zowel De Kleine Meierij als de gemeente wil deze kans grijpen om te kijken of samenwerking mogelijk is, aldus verantwoordelijk wethouder Leenen.

Beide partijen verwachten dat de huidige en de geplande activiteiten van De Blauwe Scholk passen binnen de nieuwbouwplannen voor Vivent De Donk. De bouw van dit woonzorgcentrum moet starten in oktober van dit jaar. Een belangrijke voorwaarde om samen op te trekken is dat de plannen voor het nieuwe gemeenschapshuis niet leiden tot vertraging bij de bouw van Vivent De Donk. De Kleine Meierij en Vivent zijn het al enige tijd eens over de invulling van het nieuwe woonzorgcentrum. In de haalbaarheidsanalyse wordt gekeken naar de kosten, het draagvlak, het huidige gemeenschapshuis en de functionele indeling van de nieuwe ruimte.
In het kader van het Kulturhustraject zijn verschillende organisaties en instellingen verenigd in een werkgroep Blauwe Scholk. Deze werkgroep is bezig om een programma van eisen op te stellen voor het nieuwe gemeenschapshuis. Ook dit wordt meegenomen in het onderzoek, evenals het programma van eisen dat Vivent heeft opgesteld voor de woon- en zorgfuncties in de nieuwbouw.

In april neemt de gemeenteraad een besluit over het totale Kulturhustraject in de gemeente. Ook zal in het voorjaar een aanvullend voorstel aan de raad gedaan worden over wat er eventueel met de huidige Blauwe Scholk moet gebeuren en welke bijdrage de gemeente levert aan een nieuw gemeenschapshuis. In die tijd komt er ook duidelijkheid over de haalbaarheid van een woonzorgcentrum en gemeenschapshuis onder één dak.

---