Gemeente Tytsjerksteradiel


ter inzage

ontwerp bestemmingsplan Mûnein ter inzage

Vanaf donderdag 31 januari ligt gedurende zes weken het ontwerp bestemmingsplan voor Mûnein ter inzage. Hiermee ontstaat er onder andere een nieuw toetsingskader voor bouwaanvragen. Ook wordt in het ontwerpplan een vervolg voor de dorpsuitbreiding aan de Flaaksikkers geregeld. Iedereen kan zienswijzen bij de gemeenteraad indienen.

mûnein

Ontwerp bestemmingsplan "Mûnein 2006""

Burgemeester en wethouders van Tytsjerksteradiel maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat met ingang van 31 januari 2008 tot en met 12 maart 2008 voor een ieder bij Bouwen en Wenjen ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan "Mûnein 2006 "

Gedurende bovenvermelde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent het ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar maken.

Waarop is het ontwerp bestemmingsplan van toepassing?

Voor het dorpsgebied Mûnein met daarbij ook een deel van het omliggende buitengebied is een nieuw bestemmingsplan in de maak. Op dit moment is het ontwerp klaar en is het voor een ieder mogelijk dit ontwerp te bekijken en zienswijzen in te dienen bij de gemeenteraad. In hoofdzaak omvat het plan het behoud van bestaande structuur en bebouwing. Naast het behoudende karakter wordt een basis geboden voor toekomstige woningbouw in het gebied tussen de recente woningbouw aan de Flaaksikkers en de Dokter Kijlstraweg.

wat betekent het bestemmingsplan voor mij?

Het plan geeft voor elke plek en ieder pand aan wat is toegestaan. Bijvoorbeeld welke panden een woonfunctie hebben en welke panden een bedrijfsfunctie, op welke plekken gebouwd mag worden en welke plekken groen moeten blijven. Het bestemmingsplan is bindend en legt dit in principe voor de komende 10 jaar vast. Het gebruik van een pand en alle bouwinitiatieven worden getoetst aan het bestemmingsplan.

hoe is het plan in te zien?

Het ontwerpplan kunt u hier bekijken. U kunt via een adres de plangegevens selecteren of via de plankaart. Mocht deze optie niet op uw computer werken dan kunt u het gehele ontwerp bestemmingsplan hier downloaden (pdf/).

Natuurlijk is het ook mogelijk om het plan bij ons in te zien. U wordt daarvoor van harte uitgenodigd bij onze balie bouwen en wenjen waar u in alle rust het plan kunt doorbladeren. Daarbij kunt u ook direct een antwoord krijgen op uw vragen.

hoe moet ik reageren?

U kunt digitaal reageren via een knop in het menu van het actieve bestemmingsplan. Ook kunt u het reactieformulier hier rechtstreeks benaderen. Schriftelijk reageren kan ook door een brief te sturen aan de gemeenteraad van Tytsjerksteradiel, postbus 3 te 9250 AA Burgum met als onderwerp "Zienswijze ontwerp bestemmingsplan Mûnein 2006". Mondeling uw zienswijze kenbaar maken kan ook, daarvoor moet u vooraf een afspraak maken met de medewerkers van Bouwen en Wenjen.

wanneer moet ik reageren?

Uw zienswijze, hetzij digitaal, mondeling of schriftelijk, moet uiterlijk op 12 maart 2008 zijn verzonden. Reacties die na 13 maart binnenkomen of een (aantoonbare) verzenddatum hebben van na 12 maart zijn niet meer ontvankelijk en worden ook niet bij het verdere traject betrokken . Kortom: let u er vooral op dat wanneer u wilt reageren dat ook op tijd doet!

wat gebeurt er met mijn reactie?

Uw reactie zal bij de behandeling in de gemeenteraad - die het plan moet vaststellen - worden betrokken. De raadsbehandeling zal naar verwachting over enkele maanden plaatsvinden en wordt vooraf kenbaar gemaakt via publicaties in krant en deze website

Postbus 3, 9250 AA, Burgum
Bezoekadres:

Raadhuisweg 7, 9251 GH, Burgum
tel (0511) 460 860, fax (0511) 460 861,
e-mail: gemeente@t-diel.nl