Brussels Airlines

Eerste Brussels Airlines stewardess met pensioen

woensdag 30 januari 2008

Brussels Airlines wuift vandaag Chris Meersman uit. Na een carrière van ruim 34 jaar in de luchtvaart is Chris Meersman de allereerste Brussels Airlines Crew Member die de pensioenleeftijd van 54 jaar heeft bereikt.

De perfect tweetalige Chris Meersman begon haar carrière bij Sabena en na het faillissement in 2001 kon ze meteen bij SN Brussels Airlines en vervolgens Brussels Airlines aan de slag. Ze heeft dankzij haar job zowat de hele wereld gezien en onder meer op de vliegtuigtypes Boeing 707, DC 10, Avro RJ, Airbus 310, Airbus 330, Airbus 340 en Boeing 747 gevlogen. Gedurende 34 jaar vloog ze gemiddeld 600 uur per jaar en ze houdt dan ook tientallen en tientallen anekdotes over aan haar lange vliegende carrière.

De laatste Brussels Airlines vlucht van Chris Meersman landde vanochtend om 6u55 in Brussel en kwam uit Kigali/Nairobi. Haar afscheid van de luchtvaart werd in stijl gevierd met een watersaluut van de luchthavenbrandweer en een hartelijk onthaal door tientallen collega's gevolgd door een drink.

Naast haar job als stewardess houdt Chris er in haar woonplaats Trois-Ponts een sportief bestaan op na. Zo reed ze ondermeer het Tour de France traject met haar fiets.

Geert Sciot, Vice President Communication
Email: gsciot (at) brusselsairlines.com

Thierry Van Eyll, Manager External Communication Email: tvaneyll (at) brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Airport Building 26
Ringbaan
1831 Diegem, Belgium